vineri, 23 martie 2007

Liviu Man, Oţel şi Mureşan SUNT LIBERI

vineri, 23 martie 2007, ora 13.45... O decizie de ultimă oră a Tribunalului a stabilit eliberarea din starea de arest a jurnaliştilor Liviu Man, Ioan Oţel şi Aurel Mureşan! Cei trei fuseseră arestaţi de DIICOT în dosarul "Trustul Gazeta" şi acuzaţi de constituirea unui grup infracţional şi de şantaj. După cinci luni de arest preventiv, cei trei vor vedea din nou libertatea.
La dosarul judecat azi, redacţia "Viaţa Maramureşului" a depus 600 de semnături care cereau punerea în libertate a jurnaliştilor arestaţi.
Se pare că decizia va fi pusă în executare imediat, indiferent dacă reprezentanţii Parchetului vor face recurs sau nu. În momentul de faţă, jurnaliştii sunt încarceraţi la Penitenciarul Brăila, unde au fost transferaţi din cauza strămutării dosarului lor de judecată.
Vom reveni cu amănunte...

update: ştirea a fost confirmată şi de posturile TV Realitatea şi Antena 3
update2: Liviu Man, Ioan Oţel şi Aurel Mureşan au fost eliberaţi din penitenciar vineri. Parchetul a făcut recurs, iar acesta s-a judecat în regim de urgenţă a doua zi, sâmbătă. Instanţa de judecată a menţinut prima decizie, respingând recursul Parchetului. Astfel, Man, Oţel şi Mureşan rămân în libertate! Liviu Man este aşteptat în Cluj în cursul dimineţii de duminică...

Un comentariu:

Anonim spunea...

ceea ce s-a intamplat in acest caz si in primul rand eliberarea jurnalistilor este o palma peste obrazul justitiei clujene.judecatorii clujeni au mentinut arestati 5 luni, trei oameni care la un termen intermediar au fost pusi in libertate.stiti de ce?pentru ca la braila, judecatorii nu asculta de ordine, nu sunt corupti si nici in gasti sa faca favoritisme gratuite sau nu.nu asculta de un fost sofer zis toma ajuns dintr-o data mare scula pe bascula, scuze pe mercedes ca si-a mai tras unu acum de doua saptamani si de clica care e in jurul acestui personaj scabros.
probabil ca bine o fi ras judecatorul de la braila cand a vazut vestitele convorbiri telefonice, alea 50 mii din care au ramas cam 100/cap inculpat si in care santajul ioc.nicaieri.apropo, pt ce sunt trimisi in judecata?pentru santaj sau pt faptul ca vorbesc urat?sau sunt trimisi in judecata pt ca toma la un moment dat a dat asigurari ca sigur se ocupa cu lucruri slabe si se permite ridicarea lor cu mascati.... procurorii si-au facut treaba, au facut un rechizitoriu acum sa vedem ce se va intampla.sunt curioasa, santajul cum va fi dovedit.simple declaratii ale unor lezati sau calomniati nu sunt de ajuns, trebuiesc coroborate cu probe.toma, nu le faci tu? ca esti specialist in diversiuni si inginerii.SOFER DE DOI LEI