marți, 20 martie 2007

UN PARLAMENT AL RUŞINII NAŢIONALE

Am trăit s-o vedem şi pe asta: Parlamentul României în totalitate „fals”, penibil, de tot râsul, votând foarte multe legi nedrepte şi incorecte pentru popor! Un Parlament al ruşinii naţionale, pus doar pe căpătuială, pentru rezolvarea intereselor personale ale acestor domni parlamentari, sfidând bunul simţ şi călcând în picioare respectul faţă de alegători şi de fapt faţă de toţi cetăţenii români, din ţară şi de peste hotare. De exemplu, cum probabil vă aduceţi aminte, deşi preşedintele Traian Băsescu în primă fază nu a promulgat legea privind statutul senatorilor şi deputaţilor, judecînd domnia-sa cu maturitate, a returnat legea Parlamentului pentru a se rectifica sau corecta în sensul bunului simţ, eliminînd acele privilegii absolut nedrepte legate de pensiile exagerat de mari ale parlamentarilor precum şi o serie de îndemnizaţii necuvenite aleşilor din Legislativ. Propunerile preşedintelui ţării au fost totuşi ignorate şi, contrar voinţei întregii naţiuni, parlamentarii au votat acea lege murdară, astfel că ea a fost totuşi promulgată, chiar fără voinţa preşedintelui ţării (care, să fim sinceri, nu a dorit-o, dar nu a mai avut încotro).

Astfel, pensiile parlamentarilor sunt după cum urmează: după 4 ani (de mandat) - 16 milioane lei vechi; după 8 ani - 24 milioane lei; după 12 ani - 32 milioane lei; dar şi alte drepturi băneşti total necuvenite, care de fapt reprezintă un fel de FURT LEGALIZAT, practic un nou furt din buzunarul contribuabililor. Aceste pensii foarte mari, exorbitante chiar, pentru frecarea pluşului de pe scaunele Parlamentului, raportate de exemplu la pensia unui veteran de război – de un milion sau un poate 1,5 milioane de lei vechi, tot pentru perioada a patru ani, dar timp în care omul a adormit şi s-a trezit mereu în tranşee, în apă, în noroi, în zăpadă, pe vânt şi furtună, asta pentru a-şi apăra ţara în faţa duşmanilor, consider că este strigătoare la cer marea NEDREPTATE ce s-a făcut inclusiv privind acest tip de pensii. Batjocură ordinară, căci astea nu-s pensii! Şi câte şi câte alte categorii de pensionari suferă la fel, ei sunt în continuare bătaia de joc a guvernanţilor şi parlamentarilor…

Altfel spus, din nou corupţie instituţionalizată în cel mai înalt for legislativ al României. Cum îşi pot permite partidele politice parlamentare asemenea mizerii, indiferent de culoarea lor politică, cu ce obraz mai stau aceşti politicieni în faţa (şi în spatele) ecranelor de televizor? Aici şi atunci s-a văzut cum este trădat şi batjocorit în ultimul hal acest popor. Batjocorit pe faţă! Cum poţi să denumeşti asemenea creaturi? Trădătorii poporului sau hoţii secolului sau mafioţi cu gulere albe… este greu să găseşti un cuvînt mai potrivit la adresa lor. Pe când un om de rând - inginer, maistru, profesor, strungar, topitor, dulgher, poştaş, ceferist, pădurar, constructor, funcţionar, agricultor etc., după o activitate de 30, 40 sau chiar peste 40 de ani lucraţi din greu primeşte o pensie de doar 5, 6 sau 7 milioane de lei vechi – asta în cazurile fericite. Bătaie de joc la adresa acelora care au depus atâta muncă, deoarece legea nu-i ocroteşte şi nu le este apreciată munca. Să fii parlamentar este o afacere foarte bună, îţi este foarte apreciată munca „nemuncită” şi plata nemeritată, iar celui care munceşte din greu munca îi este subapreciată sau neluată deloc în seamă. Pensii necuvenite mai primesc şi alţii, protejaţii şi favorizaţii zilei (a se citi protejaţi ai clasei politice), pensii de la 30 la 75 de milioane lei lunar. Tot aşa se întâmplă şi cu salarii exagerat de mari care ajung pînă la, atenţie, chiar 700 milioane lei/lună! Cele mai elocvente cazuri au fost, cel puţin anii trecuţi, salariul doamnei Mariana Diaconescu, soţia fostului ministru al Justiţiei, care a cîştigat în medie 600 milioane de lei net lunar (s-a publicat acest lucru şi în presa centrală)! De asemenea, soţia preşedintelui Senatului României, doamna Mirela Văcăroiu, a cîştigat aproape 900 milioane lei/lună! Directorul Loteriei Române, Nicolae Cristea parcă, cîştiga circa 430 milioane lei/lună (dar ştiţi deja de marele scandal, acest Cristea – ţinut în braţe de toate guvernele de pînă acum – cîştigând, parcă în 2004, peste 5 miliarde lei!!!). Asemenea cazuri mai sunt poate cu miile şi nimeni nu se întreabă, de exemplu Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi al Familiei, Ministerul Finanţelor, Primul Ministru şi întregul guvern, cum este posibil aşa ceva, sfidător, strigător la cer! Însă toate acestea sînt aprobate în mod tacit chiar de către guvernanţi.

Este foarte suspect şi ne punem întrebarea - oare cum este gospodărit bugetul statului?; prea multe abateri sunt de la regula normală a lucrurilor şi astfel România a devenit ţara tuturor posibilităţilor. Dacă bugetul este devastat şi prăduit, ba de parlament, ba de guvern, ba de corupţi sau mafioţi şi nimeni nu ia nici o măsură, sacul bugetar al statului sigur că se goleşte şi nu ai de unde da o pensie decentă pensionarilor şi salarii decente muncitorilor, menţinându-se în acest fel o „exploatare” mascată asupra marii majorităţi a populaţiei, care este menţinută, parcă voit, într-o sărăcie cruntă, generalizată.

Proverbul românului pare-se că din ce în ce seamănă leit cu adevărul care spune că „peştele de la cap se-mpute, dar se curăţă de la coadă”. Şi nu este aşa? De fapt, chiar dacă cineva ar încerca să facă ordine în treburile ţării, acel cineva nu poate, în primul rând pentru că este împiedicat sistematic şi brutal de nişte falşi patrioţi din Parlamentul României şi din Guvern, care-şi urmăresc numai şi numai interesele personale.

Asistând la votul comisiei juridice din Parlamentul României privitor la percheziţia cerută (la începutul anului trecut) de Ministrul Justiţiei asupra locuinţelor ex-preşedintelui Camerei Deputaţilor, Adrian Năstase, parlamentarii - sau mai bine zis majoritatea membrilor acestei comisii – s-au demascat singuri! În fond şi-au dat arama pe faţă încă o dată în faţa poporului, de ceea ce ei sunt în stare ca să blocheze aplicarea legilor, ca justiţia să nu aibă posibilitatea de a scoate adevărul la suprafaţă, de a arăta în sfârşit că are intenţia de a lichida măcar o parte din nelegiuirile făcute de persoane foarte sus-puse . Noi, oamenii simpli, credem că răul trebuie tăiat de la rădăcină, pe de o parte, iar pe de altă parte cel vizat cu percheziţia caselor, dacă nu era cu musca pe căciulă, dădea „liber” justiţiei să-şi facă datoria şi să nu o obstrucţioneze din toate puterile.

Rămâne o mare dilemă comportarea din ce în ce mai suspectă a coaliţiei de partide de la guvernare, care numai coaliţie nu se mai poate numi, deoarece tocmai ei, politicienii Puterii, trădează în acest moment aşteptările populaţiei, aşa cum s-a întâmplat şi în comisia juridică a parlamentului pentru votul admiterii sau nu a percheziţiei caselor lui Adrian Năstase. Uitaţi-vă cum se războiesc pe faţă PNL cu PD de atâta timp, uitaţi-vă cum se acuză aliaţii între ei, astfel că nici nu mai ştii cine e acum la guvernare şi cine în opoziţie. Se vehiculează acum că a apărut un nou patrulater, Patrulaterul maro, compus din PNL, PSD, PC şi PRM. Dar e posibil aşa ceva? PNL s-a rupt şi a apărut PLD, care sunt de fapt aliaţii actuali ai celor din PD. Iar în guvern sunt liberalii şi democraţii, însă aceştia sunt cei mai înverşunaţi duşmani. Atunci cine guvernează acum ţara? Atât reprezentanţii din opoziţie cît şi cei de la guvernare parcă au ceva de ascuns şi nu doresc ca legile să fie puse în practică pentru toţi cetăţenii; asta înseamnă că sunt şi ei cu musca pe căciulă. Un lucru şi mai curios, în altă ordine de idei, este că România nu a fost în ultimii 60 de ani cu nimeni în război, cu nici o ţară, dar totuşi la noi războiul continuă, se luptă românul cu român, un partid contra celuilalt, care de care să fie la putere, să controleze bugetul ţării, lucru ce aduce foarte mult rău României, după cum e evident pentru oricine are puţină minte şi pricepe ce se întâmplă cu adevărat în viaţa politică şi administrativă, de mulţi ani încoace.

Augustin CHIRA,

preşedinte la nivel naţional al Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale (PPPS) din România

Niciun comentariu: