miercuri, 23 martie 2011

Sa (nu) fii sever(in)!




Ati vazut ce a patit recent parlamentarul nostru european Adrian Severin? Desi avea in conturile personale un milion de euro, el nu s-a putut rabda sa nu ceara spaga de la niste jurnalisti britanici, care l-au investigat sub acoperire. Severin a cerut 12.000 euro ca sa depuna un amendament la Parlament, amendament care ar fi rezolvat interesul falsilor lobbysti. N-a tinut figura! Ziaristii (of, tot ziaristii!) l-au dat pe fata, postand si publicand toata tarasenia. Imediat, institutiile europene s-au sesizat si au cerut demisia acestuia din Parlamentul european. Ceilalti doi parlamentari care au fost prinsi (asemeni lui Severin) lucrand dupa metoda "spaga", au demisionat imediat. Mentalitate de tip occidental. Incerci o "smecherie", iar daca nu tine, pleci. Romanul e mai tupeist. Nu tine cu o smecherie, incerci alta, dar nu pleci nici in ruptul capului. Severin nu pleaca, domnilor! Ce daca a fost prins "la furat"? Nu mai poate omu incerca sa fure, ca hop si ziaristii astia care cer demisia!..

Cazul Severin mi se pare interesant din alt punct de vedere. Dezvaluie partea cea mai ascunsa a coruptiei romanesti, si totodata cea mai periculoasa: mafia inaltilor functionari de stat! A acelor oameni foarte bine scoliti, vorbitori de multe limbi straine, foarte inteligenti, bogati chiar, dar cu un caracter mai josnic decat analfabetul, tiganul, saracul care fura de foame! Moralitatea "intelectualilor" gen Adrian Severin este moralitatea lupului care spune oierului ce parola sa-si puna la sistemul de alarma de la stana. El ne "educa" pe noi cum sa ne comportam pentru ca el sa ne poata fura mai bine!

Pe Severin nu l-au prins institutiile abilitate. Genul Severin cunoaste foarte bine cum functioneaza institutiile. Are oameni acolo care-l informeaza frecvent despre tot ce misca. Sefii ii sunt prieteni. Il respecta! Este primit ca un mare vizionar, ca un lider, ca un salvator. El, genul Severin, analizeaza grav doar problemele cu implicatii internationale. El nu se coboara in lumea noastra, a muritorilor de rand, decat pentru a ne lua banii! Altfel, nu se oboseste. Pe Severin l-au prins ziaristii. Niste ziaristi care se joaca facandu-si meseria. Niste ziaristi care, dupa ce l-au filmat (si deci, dupa ce l-au "avut la mana") n-au mers la el sa negocieze un alt blat. Nu i-au cerut bani ca sa nu scrie! Ei, niste jucausi, l-au publicat in ziar. L-au dat la TV. Apoi, poate au baut un suc si-au mancat o pizza. Razand si felicitandu-se reciproc pentru succesul "operatiunii". Ei, ziaristii, nebunii frumosi ai zilelor noastre, au facut posibila demascarea! Demascarea dinozaurului Adrian Severin...

Severin ne reprezenta acolo pe noi. Si ne-a reprezentat cu "cinste". A fost cinstit in sensul ca a aratat exact care este calitatea clasei politice de nivel inalt din tara noastra. Care este maniera noastra de lucru. Ca sa stie (daca nu stia) toata Europa. Acum nu mai reprezinta pe nimeni. Chiar daca este inca membru al Parlamentului european. Pentru ca nu vrea sa demisioneze. Cinste, insa, cu adevarat lui Victor Ponta, pentru ca s-a delimitat imediat de corupt, si i-a cerut public demisia din calitatea de membru PSD! Mai mult, i-a promis acestuia ca daca nu demisioneaza il va exclude. Semn ca un lider tanar, de genul lui Ponta, nu poate fi "cumparat" nici macar de milionarul Severin. Si asta-i bine. Marcheaza clar tendinta in politica noastra. Cei corupti, indiferent de statutul lor social si de cariera lor rasunatoare, trebuie exclusi din viata publica, si trebuie sa faca loc celor tineri, sau de mai buna calitate.

Severin va pleca. Chiar daca nu vrea. Doar ca el, inca, nu-si da seama de asta. Are timp... Mai are timp sa-si digere esecul si sa injure presa. Apoi se va intoarce la milionul sau. Care e in cont, si e declarat la vedere. Si pe care l-a "castigat" prin munca. Fara sa-l prinda nimeni. Pentru ca i-a facut in Romania. Unde sunt mai mult jurnalisti romani decat britanici. Nu mai zic nimic... Amin!

Cornel SABOU

Un comentariu:

cornel spunea...

Te intereseaza un schimb de linkuri cu site-ul http://filmeog.net ?

Daca da, adauga linkul meu cu titlul Filme Online si apoi imi trimiti un mail pe adresa mea cu datele site-ului tau , link si titlu.

O zi buna!