marți, 3 mai 2011

Interlopi baimareni: "Japonezul" a fost arestat!




Televiziunea nationala maghiara a anuntat ieri arestarea cunoscutului interlop baimarean zis "Japonezul". Din datele prezentate de Politia Maghiara am extras cateva elemente pe care vi le prezint mai jos...


Un grup de infractori din Romania isi avea centrul de comanda in Ungaria, de unde dirija furturi la comanda din camioane, de pe strazile tarilor occidentale. Se intampla chiar ca sase "grupe de lucru" sa actioneze concomitent in asemenea fapte. Paguba pricinuita de acest grup a fost evaluata la cca 800 milioane forinti. Capul acestui grup era cunoscutul interlop baimarean poreclit "Japonezul", care avea insa in organizatia sa "functia" de "Nas"!
Pe firul acestor "afaceri" intra, in ianuarie 2011, Europolul, care ia legatura cu autoritatile din Ungaria pentru a afla care este destinatia marfurilor furate din occident. Astfel, politistii au aflat ca marfa era depozitata in Budapesta. S-a cerut autoriutatilor maghiare sa supravegheze tot traseul banilor si marfurilor. Conducatorul retelei pe teritoriul ungar era un anumit "Zoli".
Hotii cautau indeosebi tirurile incarcate cu cosmetice si aparatura electronica. Marfa era mutata in dubite si transportata urgent la Budapeste unde era depozitata in vederea vanzarii.
Pagubele fiind foarte mari, la Departamentul de Justitie al Uniunii Europene a fost constituita o celula "de criza", formata din specialisti germani, maghiari, austrieci si romani.
Din informatiile furnizate de politia maghiara rezulta ca individul numit "Zoli" avea, in Ungaria, doi locotenenti care se ocupau exclusiv cu mentinerea legaturilor cu hotii din Franta.
Filiera din Germania a acestei bande se ocupa doar de asigurarea logisticii necesare unei asemenea operatiuni de anvergura. Concret, asigura masinile de transport marfa.
O femeie din Ungaria se ocupa de gasirea unor spatii de cazare ferite, si de ascunderea hotilor din Franta.
Pe timpul supravegherii sale, capul retelei, baimareanul "Japonezul", a fost filmat in Paris, Budapesta si Baia Mare.

In data de 6 aprilie 2011 s-au efectuat descinderi simultane in Franta, Ungaria, Germania si Romania, la operatiune participand peste 100 de politisti de elita! In Ungaria au fost arestate 6 persoane. Acestia au fost prinsi chiar cand descarcau marfa furata la un depozit ascuns din Budapesta.

Doar in anul 2007, pagubele generate de furturile din Tiruri, in intreaga Europa, erau estimate de reprezentantii autoritatilor la peste 8 miliarde de euro!

De cand aceasta banda opera in Europa, zonele din Franta si Germania erau considerate ca fiind cele mai riscante pentru transportul de marfa pe acest continent!In sarcina acestei bande s-a retinut un prejudiciu de "doar" 3 milioane euro... In total, au fost retinute 24 persoane apartinand de aceasta retea.

Capul retelei, cel numit "Japonezul", a fost retinut ieri, 2 mai 2011, in Olanda, el ascunzandu-se acolo din data de 6 aprilie...

Toti suspectii vor fi deferiti justitiei din Franta....

Cornel SABOU

P.S. - vezi si AICI, un material despre acelasi subiect publicat pe www.stirimm.ro

Un comentariu:

georges spunea...

look nou la pagina. felicitari. arata muuul mai bine. si in acelasi timp vad ca ai mai diversificat subiectele.

vreua sa te intrep ceva. ai idee cine e ca si persoana Liviu Pop de la FLSI? a ajuns destul de departe tipul. il aud pe la radiourile centrale destul de des. azi dimineata era la RFI.

cu bine,

georges