luni, 23 mai 2011

Viorel Stroe a demonstrat în instanţă că în MAI se fac evaluări ilegale din 2009

preluat de pe www.ne-cenzurat.ro...

Aşa cum v-am demonstrat în repetate rânduri, printr-o tenacitate rarisimă şi cu respectarea strictă a Legilor care ne guvernează existenţa, agentul de poliţie Viorel Stroe – care este şi vicepreşedinte SNAP România şi preşedinte SNAP Maramureş – a reconfirmat recent că are dreptate.
Bineînţeles că TOT în instanţă!

A demonstrat în instanţă ilegalităţile din MAI

În 2 mai 2011 Curtea de Apel Cluj a respins Numai capul de cerere privind daunele morale pe care Viorel Stroe le-a cerut IPJ Maramureş în urma procesului câştigat la Tribunalul Maramureş.


Dosarul a avut ca obiect „obligaţia de a face avansare în grad profesional”.
Arătăm că prin Sentinţa Civilă nr. 3345 dată în Şedinţa publică din 22.09.2010 în Dosarul nr. 1760/100/2010 instanţa a anulat Fişa de evaluare aferentă anului 2009, fişă întocmită de comisarul şef Baroian Marian – cel despre care noi am arătat şi demonstrat că e uituc şi mincinos – fişă din cauza căreia Viorel Stroe nu a mai fost avansat în grad.

IPJ Maramureş nu i-a dat dreptate lui Stroe

Ca o confirmare totală a inculturii, dobitociei şi incompetenţei multora care nu-şi justifică locul în IPJ Maramureş – fapt pe care noi l-am susţinut şi demonstrat de nenumărate ori! – lui Stroe nu i s-a făcut dreptate la IPJ Maramureş.
Mai exact, deşi a semnalat şefilor ierarhici superiori nedreptatea care i s-a făcut, nimeni nu l-a băgat în seamă.
Vă reamintim că Fişa a fost avizată de comisarul şef Brodaci Mihai Gelu, şeful Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Maramureş şi, mai apoi, de comisarul şef Ioan Isac, atunci încă şef al IPJ, om cu care Stroe avusese mai multe litigii.
Astfel, Viorel Stroe şi-a căutat dreptatea în instanţă.
Şi, cum v-am arătat, a şi câştigat!

Dezvăluirile din instanţă

Conform celor reţinute expres de Instanţă şi menţionate ca atare în cuprinsul Sentinţei Civile nr. 3345 a Tribunalului Maramureş rezultă că evaluările profesionale ale poliţiştilor nu se fac conform Ordinului 300/2004, ci conform Hotărârii de Guvern 611/2008, fapt ilegal.
Ilegalitatea vine din faptul că nefiind emis nici până în prezent un Ordin al Ministrului de Interne în acest sens, unul de conform HG 611/2008, înseamnă că evaluările profesionale ar trebui să se facă TOT în baza Ordinului vechi. Vezi sentinţa!
Or, cum după acest ordin au fost evaluaţi toţi politiştii, înseamnă că din 2009 încoace toate evaluările sunt greşite şi neconforme.
Pe de altă parte, Stroe devine astfel primul poliţist din România care a demonstrat că evaluările din cadrul MAI sunt făcute ilegal şi fără respectarea legilor în vigoare.

Ioan Romeo ROSIIANU

Niciun comentariu: