miercuri, 1 iunie 2011

Reducerea pedepsei cu UN an de puşcărie costă 2.000 euro

COMUNICAT din partea DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului SZEKELY ADALBERT CORNEL, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada februarie-aprilie 2011, inculpatul Szekely Adalbert Cornel, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bucureşti, cu activitate preponderent în municipiul Satu Mare, a pretins de la două persoane denunţătoare suma totală de 10.000 de euro, pentru ca, prin influenţa pe care susţinea că o are asupra magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, să obţină pronunţarea faţă de soţii denunţătoarelor a unor pedepse mai mici. Aceştia din urmă fuseseră deja condamnaţi pe fond la pedepse cuprinse între 5 şi 6 ani în regim de detenţie pentru infracţiuni de crimă organizată. În acest sens, inculpatul le-a precizat denunţătoarelor că, pentru a obţine scăderea pedepsei pronunţate, vor trebui să plătească câte 2.000 de euro pentru fiecare an ce va fi redus din pedeapsa deja stabilită de instanţa de fond.

La data de 2 mai 2011, inculpatul Szekely Adalbert Cornel a fost prins în flagrant după ce a primit de la cele două denunţătoare suma de 10.000 de euro ca obiect al infracţiunii de trafic de influenţă.
La data de 3 mai 2011, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Szekely Adalbert Cornel pe un termen de 29 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Cluj.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Niciun comentariu: