joi, 28 iulie 2011

Cei trei muşchetari: Tătaru, Dolha şi Mariana Pop

Sergiu Vaida se retrage
Ieri a fost zi de campanie electorală în Baia Mare... Postul de deputat lăsat liber de actualul primar Cătălin Cherecheş va fi atacat de cel puţin trei candidaţi. Ministrul Funeriu a venit s-o însoţească pe Mariana Pop la depunerea candidaturii din partea PDL. Mariana Pop este propunerea pe care partidul de guvernământ o face pentru postul liber din Parlament.
Mircea Dolha s-a prezentat apoi, într-o conferinţă de presă, ca şi candidat din partea Partidului Verde (plus PER). Sergiu Vaida a declarat că este candidat semi-independent, adică ne-membru, dar simpatizant UNPR. Vaida a spus că până luni va negocia cu liderul PDL Maramureş retragerea candidaturii sale. Pentru a sta de-o parte, Vaida pretinde ca PDL să-şi asume toate contractele cu artiştii pe care le pregătise Vaida pentru campania sa electorală, plus alte “amănunte” (cum ar fi... scuzele publice, dar nu a spus pentru ce!). Negocierile dintre cei doi ar fi garantate de însuşi Emil Boc pentru că altfel se pare că nimeni nu pune mare preţ pe cuvântul de “onoare” al lui Mircea Man.
Interesant mi s-a părut faptul că Mircea Man s-a prezentat la Bucureşti, în faţa premierului Boc, cu un angajament ferm de a câştiga alegerile acestea în Maramureş! Man spunea, de altfel, că PDL conduce în sondaje cu aprox. 32%, urmat îndeaproape (la 1-2 procente) de candidatul USD, Florin Tătaru şi la 18 procente de Mircea Dolha. USD spune că Tătaru conduce în sondaje cu 60%, iar Mircea Dolha probabil crede la fel..
Apropo de Dolha... Mircea Dolha a obţinut în campania pentru locale desfăşurată acum câteva luni aproape 24% din voturi. Părerea mea... În campania aceasta Dolha putea aduna mai multe voturi decât la precedenta! Pleca de la o REALĂ susţinere de 20-25% şi putea creşte până dincolo de 30%, ori cu un procent peste 30% se pot câştiga alegerile în acest colegiu! Cred însă că Mircea Dolha a greşit alegând o carte politică “verde”! Partidul Verde este o formaţiune politică neînsemnată care nu-i poate aduce lui Dolha nici o susţinere! S-ar putea ca tocmai din cauza acestei alegeri încrederea băimărenilor în Dolha să scadă şi să nu mai obţină în aceste alegeri nici măcar cât a obţinut la locale. Vom vedea...
Vaida e clar că se va retrage din campanie. Vor rămâne doar trei combatanţi: Tătaru (USD), Pop (PDL) şi Dolha (P.Verde).
Florin Tătaru îşi va depune azi candidatura după care va organiza o conferinţă de presă.

Cornel SABOU

Niciun comentariu: