joi, 28 iulie 2011

Florin Tataru cere demisia de onoare a inspectorului general scolar


Scris de Rely Miko-Indre

Dosarul “Mita la Bac” din Sighetu Marmatiei pare sa fi renascut din cenusa proprie ca si pasarea Phoenix. Inca de saptamana trecuta, procurorii au anchetat mai multe persoane, elevi si profesori, in legatura cu informatia conform careia, in sesiunea de vara a Bacalaureatului, de la absolventi s-ar fi strans bani pentru protocol, lucru interzis de legislatie. Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, procurorul Ioan Petran, a confirmat ca se fac cercetari in acest caz, dar nu a oferit prea multe detalii.

Maramuresul, pe harta rusinii

“Se fac cercetari, dar ancheta este inca abia la inceput. Nu avem inca destule detalii pentru a putea contura un comunicat de presa pentru public. Ancheta este in desfasurare”, a precizat Ioan Petran.

Potrivit unor informatii, este vorba despre Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii din Sighetu Marmatiei si au fost audiate cel putin 10 persoane pana acum. Aici au sustinut examenul de Bacalaureat 316 elevi, din care au promovat doar 43 de elevi.

Va asumati si plecati!

Incidentul de la Sighet a lasat o pata peste Maramures, asta cu atat mai mult cu cat, in acest an, ministrul pedelist al Educatiei a trambitat ca a luat cele mai drastice masuri de securitate.

Mai mult, liderul PSD, Florin Tataru, care este candidatul USL (PSD+PNL+PC), cere demisia de onoare a pedelistei ce conduce invatamantul maramuresean. “Metehnele invatamantului romanesc si-au aratat fata hidoasa in Maramures. Toate balivernele legate de demnitate, respect sau echilibru in educatia maramureseana sunt apa de ploaie, o rusine a acestui judet”, a declarat Tataru. Liderul PSD este de parere ca dosarul aflat in cercetare este o dovada ca igrasia sistemului de invatamant este profunda. Ca un mesaj inspre pedelista care conduce invatamantul maramuresean, Tataru a subliniat: “Responsabil este sistemul politic putred pedelist care a generat aceasta stare. Demisia de onoare e o solutie de fuga in raport cu demnitatea, respectul si echilibrul pe care il au cadrele didactice din Maramures si, culmea, si elevii acestei zone. Va asumati si plecati! – aceasta ar trebui sa fie iesirea din criza. Sigur ca nu veti pleca si veti ramane pana in 2012 la carma invatamantului din Maramures. Numai ca va veni momentul in care poate nu veti mai aparea in spatii publice, laudandu-va cu nenorocirea si necazul pe care sistemul de invatamant gandit de partidul din care faceti parte a distrus demnitatea cadrelor didactice, a creat confuzie de valori in invatamant si au adus la disperare parintii si elevii (absolventi de liceu) deopotriva”.

preluat de pe
www.ne-cenzurat.ro

Niciun comentariu: