joi, 11 august 2011

Evz.ro: Candidatul USL din Maramureş a răpit un om şi l-a dus în pădure!


articol preluat de pe siteul ziarului Evenimentul Zilei

Fenomenul "Don Costel" revine: candidatul USL din Maramureş a răpit un om şi l-a dus în pădure!

Autor: Mihai Şoica

Florin Tătaru, desemnat de Victor Ponta să candideze ca deputat de Maramureş, a comis fapte macabre: în ’98 a răpit un om, l-a dus în pădure şi i-a băgat ţeava puştii în gură.

Fenomenul "Don Costel" – interlopul craiovean ajuns director naţional la Îmbunătăţiri funciare - revine în politica românească. Florin Tătaru, proaspătul candidat USL la alegerile parţiale pentru funcţia de deputat în Maramureş, a fost acuzat, în 1998, de răpire. Plângerea depusă la Poliţie de către victimă descrie, negru pe alb, întâmplări terifiante, demne de filmele cu mafioţi ale lui Martin Scorsese.

Cei trei asociaţi erau la cuţite


Inginerul Ioan Păcurar a înregistrat plângerea la Poliţia Baia Sprie, arătând cu lux de amănunte cum i s-a pus cuţitul la gât, cum a fost dus în pădure, târât în genunchi şi ameninţat cu puşca la tâmplă. Dosarul a fost însă închis pentru că părţile implicate "au dat la pace".

EVZ a intrat însă în posesia plângerii lui Ioan Păcurar, pe care acesta a scris-o cu mâna lui. Niciunul dintre actorii acelei întâmplări nu doresc în acest moment să mai facă declaraţii.

Florin Tătaru era, în 1998, asociat la firma Nordia Trade Group cu Aurel Iancu – un stomatolog cu veleităţi politice dar retras între timp din viaţa publică – şi cu Corin Cherecheş, patronul unei televiziuni din Baia Mare. Nordia producea băuturi spirtoase iar primii doi îl bănuiau pe ultimul că îi fură. Fabrica produce profituri uriaşe iar paranoia era atât de mare încât fiecare acţionar îşi adusese în firmă câte o maşină de numărat bani. Inginerul Păcurar avea un rol cheie în cadrul firmei şi era un apropiat al lui Cherecheş, iar Iancu şi Tătaru au vrut să-i dea o lecţie.

"Mi-au introdus ţeava puştii în gură"

Faptele s-au petrecut în după- amiaza zilei de 15 iulie 1998. Florin Tătatru şi Aurel Iancu l-au chemat la birou pe inginer, apoi l-au urcat într-o maşină spunându-i că trebuie să rezolve nişte probleme de afaceri la Dej.

De aici începe descrierea victimei, inginerul Ioan Păcurar: "Îndreptându-ne pe drumul ce duce spre Dej, prin câteva manevre ale maşinii am fost intimidat (frâne bruşte, viraje stânga-dreapta), circulaţie total necorespunzătoare a unui conducător auto. În timp ce ne deplasam cu autoturismul, din spatele meu Iancu Aurel a scos cuţitul cu care mă ameninţa (lama cuţitului de aproximativ 15- 20 cm lungime, din inox, având mânerul din corn de cerb, puţin încovoiat, cuţit pe care l-aş recunoaşte...). Am fost dus până la pădurea dinspre Mireşu Mare, intrând pe partea stângă într-un desiş din pădure. Acestea se întâmplau în jurul orelor 20.00. La coborâre din maşină, după ce a luat o puşcă din portbagaj (puşca având o singură ţeavă, de aproximativ 45-50 cm), după care a luat două cartuşe culoare galbenă, cu vârful ascuţit, mi-a spus Tătaru Florin că unul este pentru mine şi celălalt pentru CCC (Cherecheş Cristian Corin care este unul dintre asociaţii lor). A introdus cartuş pe ţeavă Tătaru şi m-a luat de cămaşă şi m-au târât împreună în pădure. M-au forţat să stau în genunchi în faţa lor, după care mi-au introdus ţeava puştii în gură. Mi-au desfăcut cămaşa şi m-au trântit la pământ. Nasturii au fost desfăcuţi unul câte unul de către Iancu Aurel. După ce am fost trântit la pământ, Iancu Aurel mi-a băgat frunze de ferigă în gură, după care am fost lovit în special în zona ficatului şi-a toracelui de către ambii. În timp ce mă ameninţau foloseau cuvintele: bandiţi, porci, mă înjurau de mamă, îmi ameninţau familia prin aceea că vor muri pe rând unul câte unul şi tot timpul cuţitul îmi era la gât şi îmi trăgea lama cuţitului pe faţă".

Semnătură smulsă în stil mafiot

Plângerea penală depusă de Ioan Păcurar abundă de amănunte şi de acuzaţii la adresa actualului candidat: "Tătaru Florin mi-a desfăcut cureaua, m-a dezbrăcat de pantaloni şi chilot, m-a lovit cu piciorul în testicole, după care am fost întors cu faţa spre pământ fiind tras de păr de Iancu Aurel. Tătaru Florin mi-a băgat ţeava puştii în fund fiind ameninţat că va apăsa pe trăgaci. După aceasta am fost întors cu faţa în sus şi mi s-a băgat din nou ţeava în gură".

Inginerul Păcurar a mai spus că apoi a fos dus acasă la doctorul Iancu şi obligat să semneze, cu arma la tâmplă, mai multe documente. "Cu puşca şi cu cuţitul la gât am fost pus să semnez contractul de muncă pentru SC Nordia Distribuţie SA, contract pe care de câteva săptămâni mă ame ninţau să-l semnez, dar eu nu voiam acest lucru. Cu puşca la tâmplă şi cuţitul la ureche m-au pus să scriu că banii sosiţi de la Târgu Secuiesc au fost predaţi de către şoferi domnului Cherecheş Cristian. (...) După ce am semnat aceste acte treburile au luat o întorsătură totală luându- mă cu binele şi încercând să repare răul făcut, spunându-mi că (...) dacă voi vorbi voi dispărea de pe faţa pământului împreună cu domnul Cherecheş Corin, dânşii numindu-l bandit, escroc, gorilă beşinoasă", mai scria Ioan Păcurar în plângerea penală.

DOCUMENTE INCENDIARE

Plângerea depusă de inginerul Ioan Păcurar la Poliţia Baia Sprie descrie întâmplări terifiante, incredibile pentru un candidat în Parlamentul României, aşa cum este în acest moment Florin Tătaru. Finalul plângerii depuse la Poliţie este apoteotic: "NU am putut să depun această reclamaţie la Poliţia Baia Mare (judeţului) pentru că au spus că inspectorul şef este la picioarele lor".

"A introdus cartuş pe ţeavă Tătaru şi m-a luat de cămaşă şi m-au târât împreună în pădure. M-au forţat să stau în genunchi în faţa lor, după care mi-au introdus ţeava puştii în gură.“
IOAN PĂCURAR, extras din declaraţia depusă de acesta la Poliţia Baia Sprie

PRIMARUL DE BAIA MARE ADMITE CĂ FAPTELE DIN TRECUT SUNT REALE

"Victor Ponta a decis nominalizarea lui Tătaru"

Primarul în funcţie a municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş a recunoscut că problemele penale în care a fost implicat candidatul USL pentru Colegiu 2 Electoral din Baia Mare, Florin Tătaru, sunt reale.

Edilul a mai declarat că i-a sugerat lui Tătaru să se retragă din funcţie dar nu a acceptat. “Eu am făcut un demers oficial, transparent, către conducerea centrală a USL şi am transmis şi lui Victor Ponta, şi lui Crin Antonescu o analiză cu privire la potenţialii candidaţi cu privire la acest colegiu, pe care eu l-am eliberat. Mi-am arătat semnul de întrebare vizavi de posibila candidatură a domnului Tătaru, având în vedere că nu are notorietate, nu are constanţă în fidelitatea faţă de PSD şi este vulnerabil la capitolul trecut", a spus primarul din Baia Mare.

El a recunoscut că alegerea lui Florin Tătaru pentru candidatură a fost strict decizia lui Victor Ponta. Prin intermediul directorului de campanie electorală, Florin Tătaru a promis că va emite un punct de vedere asupra gravelor acuzaţii ce i-au fost aduse. Până la închiderea ediţiei, acest răspuns nu a venit. "Sunt răutăţi", a fost singurul comentariu al şefului de campanie.

PS Cornel Sabou: Eu am scris despre acest caz la timpul respectiv, în ziarul meu, "Viaţa Maramureşului", dar am renunţat la subiect după ce am primit un răspuns de la Inspectoratul judeţean de Poliţie Maramureş prin care mi s-a adus la cunoştinţă că împotriva lui Florin Tătaru s-a dispus Neînceperea Urmăririi Penale, comunicat pe care l-am şi publicat atunci. De asemenea, am înţeles că ulterior reclamantul şi-ar fi retras acuzaţiile. Nu ştiu din ce motive pentru că nu a mai luat legătura cu presa ...

8 comentarii:

Anonim spunea...

Astea-s doar niste rautati de campanie de ale pedelistilor.Ede ajuns sa ne uitam pe cine tot lauda EVZ ca sa observam acest lucru.Marea problema a pedelistilor e ca oamenii nu vor sa mai puna stampila pe ei datorita coruptiei si dezastrului pe care le-au provocat.Asa ca acum ei vin cu tot felul de fumigene doar doar or mai prosti inca odata lumea.Numai ca baimarenii s-au saturat de minciunile lor si nu vor sa-i mai vada.
Din timp ce Tataru a primit NUP de la Parchet iar cel ce a depus plangere ulterior si-a retras-o inseamna ca totul e o imensa facatura menita sa-i saboteze campania.

Anonim spunea...

Cat timp nu exista filmari sau poze de la fata locului toata aceasta poveste ramane necredibila.Pai si eu pot sa spun ca m-a rapit X si mi-a bagat pistolul in gura.M-am tot saturat de aceste asa-zise "dezvaluiri de presa" care apar NUMAI in campaniile electorale si se sting odata cu terminarea lor.

Cornel Sabou spunea...

Incorect... "Dezvăluirile" acestea au apărut şi în alte timpuri, când nu era campanie electorală. Tocmai am spus că le-am publicat şi în ziarul meu (inclusiv pe acest blog, în 2007). Acum doar se repetă... "Filmări sau poze" nu pot exista în cazul unei răpiri adevărate, că nu s-or fi dus răpitorii cu televiziunea după ei! Să fim, totuşi, echilibraţi când pretindem "dovezi"!!!

Anonim spunea...

Aici gresiti.In faimosul caz al lui "Don Costel" aka Constantin Iancu au existat poze de la rapire.Si parca a mai existat si un filmulet.

Cornel Sabou spunea...

Posibil să greşesc... Eu vorbeam la modul general, în sensul că nu poţi PRETINDE asemenea dovezi. VICTIMA este în imposibilitate de a filma sau poza, iar dacă răpitorii se filmează când fac infracţiunea, ei bine sunt cu atât mai "proşti", nu-i aşa? Dacă există imagini atunci cu atât mai bine, dar nu poţi condiţiona autenticitatea unei răpiri de existenţa unor imagini!

Anonim spunea...

Florin Tataru da in judecata Evenimentul Zilei
Scris de Marian Ilea, 11 august 2011« Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Am avertizat electoratul din Colegiul nr. 2 Baia Mare ca forte obscure ale actualului sistem politic portocaliu din Romania va folosi orice metode pentru a manipula electoratul in speranta adjudecarii mandatului de deputat in Colegiul nr. 2.
S-a inceput in “tromba” cu acuzatii ditirambice proferate de presedintele PDL Maramures, Mircea Man, care anunta nici mai mult nici mai putin decat ca Florin Tataru a produs o gaura de 80 de miliarde de lei in cadrul Directiei Silvice Maramures. Dupa aceasta aberatie a urmat un control al (culmea!) Garzii Financiare Bistrita, care a descoperit (cica!) o suma de 600 de lei care reprezinta o comanda la o tipografie pentru tiparirea unor harti silvice!
De la 80 miliarde la 600 de lei! Iata paleta larga a unei calomnii PDL-iste si a acolitilor ei infiltrati in alte partide politice.
Daca n-a tinut aceasta metoda, Florin Tataru, director economic la Directia Silvica Maramures, a fost acuzat de acelasi Mircea Man ca n-a pus in posesie padurile care apartin cetatenilor. De fapt a fost o acuza cat un autodenunt demn a incrimina politica PDL-ului in cei trei ani de guvernare.
Astazi s-a pornit pe calea introducerii in media nationala a unei elucubratii demne de un Gaga imbibat in cocaina care acuza candidatul PSD la functia de deputat de fapte abominabile petrecute in urma cu 13 ani. Acestea sunt inventii impardonabile ale unor minti bolnave.
Dezavuam toate practicile de acest fel.
Dezmintim apasat astfel de acuze si vom actiona in justitie Evenimentul Zilei pentru faptul ca a publicat intr-un cotidian scris de altfel cu o proza de proasta calitate nascuta intr-o minte in care ura si spaima sunt la ele acasa, uitand ca Evenimentul Zilei este cotidian de informatii si nu de agenda literara sau SF.
Domnilor, din pacate, veti afla foarte repede ca poporul acesta a avut dreptate cand a spus (ca rezultat al intelepciunii populare) ca “minciuna are picioare scurte!”.
Asa e! Si “minciuna portocalie are de acum picioare extrem de scurte” cu deplina compatimire.
Biroul de presa al candidatului pentru functia de deputat in Colegiul nr. 2 Baia Mare, Florin Cristian Tataru

Cornel Sabou spunea...

Dacă o să daţi în judecată Evenimentul Zilei, ce articol o să invocaţi, că infracţiunea de calomnie nu mai există în codul penal? Pe de altă parte, indiferent dacă FAPTELE descrise în articol există sau nu, EXISTĂ cu siguranţă (fapt DOVEDIT!) acea PLÂNGERE depusă la Poliţie de pretinsa victimă! Plecând de la respectiva plângere, ziarul are "acoperire" suficientă pentru articolul publicat...
Personal, cred că o atitudine de bun simţ ar fi fost redactarea unei replici care să fie trimisă ziarului şi nu proferarea de ameninţări şi injurii!

Anonim spunea...

Presupun că celor doi agresori le-a fost frică de Corin, ştiindu-l instabil psihic ! Prin urmare, s-au legat de Păcurar, care are 1,60 m înălţime, un căţeluş care execută ordine şi linge mult pentru a-şi proteja familia.