vineri, 5 august 2011

Olteanca Mariana Pop, omul de casă al PSD şi PDL



În primul rând trebuie să precizez că Mariana Pop, candidatul PDL Maramureş la deputăţie, nu este maramureşeancă ci OLTEANCĂ get-beget! Nu, nu e nici o “vină” în asta, dar dacă nu e nici o problemă vis-a-vis de “originea” ei, atunci... de ce şi-o ascunde? Mă întreb, aşadar, o să fim reprezentaţi noi, maramureşenii, de o olteancă în Parlament? Poate că da, poate că NU...

Altă chestiune... Mariana Pop a fost membru PSD! A fost adjunct la Inspectoratul Şcolar Maramureş şi s-a tot chinuit să-l sape pe inspectorul şef, ca să îi ia locul. După ce drumurile PSD şi PDL s-au despărţit, în loc să-şi urmeze echipa Mariana Pop a ales "trădarea". A trecut în barca PDL! Caracter, mare caracter... Dar o să vedeţi că în “mutarea" asta nu-i vorba doar de “caracter”!
Profitând de faptul că şeful Inspectoratului Şcolar a devenit prefect, Mariana Pop şi-a văzut visul cu ochii. A preluat şefia instituţiei care guvernează învăţământul din Maramureş. Şi după ce-a preluat-o a început să dea cu barda. Ştiind din proprie experienţă cum sunt “săpaţi” şefii, ea a încercat (printr-un comportament autoritar cu subalternii, dar ineficient pe ansamblul învăţământului) să taie oricui pofta de a ajunge şef la învăţământ. O să povestim într-un alt material despre eficienţa doamnei ca manager în acest sector administrativ. Deocamdată să ne limităm la activitatea politică.

Rămasă în PDL, Mariana Pop a devenit marioneta lui Mircea Man, şeful PDL Maramureş. Ceea ce nu prea ştie lumea însă e faptul că în Maramureş filialele PSD şi PDL coabitează fericit, indiferent cât de tensionate sunt relaţiile la nivel central! Există persoane relativ importante care reprezintă de fapt interesele ambelor partide atunci când ocupă o funcţie importantă. Nu mai contează că într-o anumită perioadă sunt în PSD şi în alta în PDL. Ei schimbă partidele doar pentru a păstra anumite funcţii, dar în practica zilnică ei sprijină în egală măsură “afacerile” pesediştilor şi pedeliştilor. De o vreme, în “horă” au intrat şi liberalii, prin alianţa lor cu PSD. Azi, în Maramureş, putem vorbi de o adevărată oligarhie politică. Nu există cu adevărat putere şi opoziţie, decât la nivelul membrilor mărunţi. Cei “mari” schimbă culoarea atunci când trebuie, dar reprezintă mereu şi mereu aceleaşi interese.

Un astfel de om este Mariana Pop... Pentru a “supravieţui” tranziţiei, partidele astea (PSD, PDL, PNL) au nevoie de oameni fără scrupule, fără personalitate, fără caracter, care să se transfere dintr-un partid în altul (atunci când puterea politică de la centru se schimbă) şi să execute fără comentarii ordinele celor care conduc cu adevărat filialele acestor partide. Acum, Mariana Pop este la dispoziţia lui Mircea Man. Prin Man sunt azi satisfăcute şi interesele "strategice" ale PSD şi ale PNL. Mariana Pop se execută. Sunt convins că dacă aş suna-o acum s-o întreb “ce parfum preferaţi doamnă?” mi-ar răspunde ceva de genul “o clipă doar, să-l sun pe dl Man să-l întreb ce parfum prefer”!

Ok, nu-i stres, putem trăi cu asta. Şi ce dacă Mariana Pop reprezintă în mod egal interesele PDL la fel ca şi ale PSD? Are vreo importanţă? Poate că nu... Poate că încă nu a venit vremea celor care sfidează partidele şi care se luptă cu adevărat pentru cetăţeni. A oamenilor cu principii, loiali, corecţi, patrioţi. Poate că trăim încă vremuri în care de oameni asemeni lui Mariana Pop avem nevoie. De oameni şterşi, lipsiţi de individualitate, fără idei, fără “substanţă”, de soldaţi disciplinaţi de partid. De fapt, ca să fiu sincer, EU unul NU am nevoie de Mariana Pop şi cred că nici ea de mine. Pe mine, culoarea ei, roşie sau portocalie, mă lasă rece. Ştiu că niciodată nu se va “apleca” spre interesele noastre “mărunte” pentru că e prea ocupată cu problemele ei "mari", de partid(e) şi de stat... degeaba!

Dezvăluirile despre olteanca Mariana Pop sunt abia la început. Rămâneţi prin zonă şi în materialul următor o să vedeţi o altă probă a faptului că PSD şi PDL lucrează împreună, chiar şi în aceste alegeri... Lucrează în interesul LOR şi SE FAC CĂ LUCREAZĂ în interesul nostru! Pe curând...

Cornel SABOU

Niciun comentariu: