duminică, 11 septembrie 2011

9/11, inside job

Au trecut zece ani de la evenimentele din 11 septembrie 2001, timp în care s-au făcut nenumărate analize, comentarii şi speculaţii. Chiar americanii au organizat adevărate mitinguri în care acuzau guvernul că plănuise atentatele şi cereau recunoaşterea acestui lucru. În acelaşi timp, administraţia americană încerca să combată teoriile conspiraţiei. În timp, s-au detaşat clar în media internaţională două curente de opinie în chestiunea evenimentelor din 9/11. Unul accepta varianta oficială şi continua dezbaterea pe fondul “conflictului” dintre islam şi creştinism, altul acuza guvernul american de săvârşirea cu cruzime a actului “terorist” ca să aibă pretext pentru a ataca state din Asia şi pentru a elabora legi care să restrângă libertăţile fundamentale ale omului. Ca întotdeauna când două curente de gândire diametral opuse se ciocnesc, eu cred că adevărul e undeva la mijloc...
Mulţi au asemuit atentatul cu evenimentele din decembrie 1941 de la Pearl Harbor, când atacul japonez a implicat America în război.. Da, cred că cele două evenimente seamănă ca două picături de apă! Să mă explic...
În ultimii 70 de ani, nenumăraţi cercetători şi istorici, ziarişti şi tot felul de comisii au “anchetat” atacul japonez de la Pearl Harbor încercând să descopere de ce guvernul american nu a fost pregătit să respingă lovitura. În timp, au apărut informaţii certe care au dat peste cap varianta oficială a guvernului. S-au descoperit astfel date absolut sigure care au arătat faptul că Guvernul ştia din timp că flota japoneză se îndreaptă spre Pearl Harbor. S-a conturat astfel ideea că guvernul lăsase intenţionat ca lovitura să aibă loc pentru că altfel nu putea implica naţiunea în război! Dacă Pearl Harbor n-ar fi existat, America trebuia să-l creeze! Dar Pearl Harbor existase... Nu oricum însă, ci determinat tot de americani!
La începutul anilor 30, SUA încurajase Japonia să atace China. În acest sens, SUA se angajase să asigure japonezilor toate materiile prime de care aceştia aveau nevoie pentru a duce războiul, inclusiv combustibil. După ce Hitler a atacat surprinzător Uniunea Sovietică, SUA şi-au schimbat planurile. Japonia trebuia stopată din posibila sa intenţie de a ataca URSS-ul. Problema e complexă şi eu am făcut studii largi pe caz (puteţi vedea materialele pe blogul meu de istoria celui de-al doilea război monsial). Aşa că SUA au sistat tot exportul către Japonia, moment în care japonezii au reacţionat exact aşa cum fuseseră “programaţi”, au întors armele spre americani. În momentul în care guvernul american a primit ştirea că o mare flotă de lovire japoneză se îndreaptă spre Pearl Harbor, aceştia au răsuflat uşuraţi. Se împuşcau astfel doi iepuri dintr-o lovitură. URSS scăpa de un posibil atac japonez (care, dacă ar fi avut loc, ar fi îngenuncheat definitiv colosul comunist, deoarece în partea asiatică URSS nu mai avea trupe de apărare, toate acestea fiind transferate în vest pentru a face faţă invaziei germane), iar pe de altă parte implica oficial în război armata SUA!
Timpul, aşadar, a arătat că americanii au provocat o lovitură japoneză, apoi au aşteptat-o cuminţi. La fel, cred eu, s-a întâmplat şi în cazul 9/11...
Nu ştiu dacă lovitura fusese gândită de Al Qaeda. Sincer, mă îndoiesc că această organizaţie teroristă există în realitate! Există (şi au existat întotdeauna) extremişti dispuşi să moară pentru anumite valori. Există şi oameni normali dispuşi să moară pentru anumite valori. Eu aş fi gata să mor pentru ţara mea, pentru familia mea, dacă ar fi absolut necesar. Şi toţi soldaţii morţi pe front, în război, sunt astfel de oameni. Normali, dar care au acceptat posibilitatea de a muri. Pentru ţara lor, pentru satul lor, pentru casa lor.
E posibil ca o agenţie secretă americană să fii depistat şi încurajat anumiţi extremişti religioşi să lovească America în inima ei. Agenţii americani, “mascaţi” probabil în arabi răzbunători, au organizat tot, pregătirea atentatorilor, stabilirea obiectivelor, orarul de lucru şi de deplasare, ţintele care trebuiau lovite etc. Extremiştii s-au lăsat astfel conduşi spre ultimul lor drum, iar americanii au păzit cu grijă desfăşurarea evenimentelor. Astfel, în ziua atacului, toate avioanele de vânătoare din America se aflau plecate la un exerciţiu, mult departe de obiectivele loviturii, ceea ce demonstrează că operaţiunea a avut aprobare de la un nivel care-şi putea permite să “inventeze” exerciţii pentru întreaga flotă aeriană americană. La fel s-a întâmplat şi la Pearl Harbor. În ziua atacului japonez, cele trei portavioane americane se aflau plecate la un “exerciţiu” şi astfel au scăpat nelovite. Coincidenţe? Poate... Să mai vedem câteva însă...
După lovitura japoneză de la Pearl Harbor, americanii s-au răzbunat atacându-i pe... germani! În 1942 americanii au debarcat în nordul Africii, în 1943 în Italia, iar 1944 în nordul Franţei. Abia după ce germanii au capitulat şi-au adus aminte americanii de ce au intrat în război şi au început să atace insulele japoneze. Acum, după WTC şi Pentagon, deşi se spunea că vinovaţi sunt cei din Al Qaeda au fost atacate două state independente, Afganistanul şi Irakul! Unde naiba să atace ei Al Qaeda dacă aceasta nici nu există! Nu m-aş mira să aflăm peste vreo două decenii că Ben Laden era de fapt în custodia americanilor de mult timp şi că atacul în urma căruia a fost omorât a fost o altă înscenare de tip hollywood-ian!
În fine, deja subiectul mă oboseşte. Ideea mi se pare clară, chiar dacă nu pot pătrunde amănuntele (ar fi şi imposibil doar prin puterea intuiţiei). Şi la Pearl Harbor, în 1941 şi la New York, în 2001, evenimentele au fost generate, provocate de administraţia americană, prin diferite servicii secrete s-a controlat foarte bine pregătirea şi desfăşurarea lor, loviturile au venit de la duşmani reali (dar manipulaţi) apoi guvernul SUA s-a folosit de evenimente pentru a-şi implementa proiectele sale de stăpânire globală. Metoda poartă deja marca “originală” americană şi nu este şocantă decât pentru oameni care privesc oricum superficial ceea ce se întâmplă în lume.
9/11, nimic nou sub soare...

Cornel SABOU

2 comentarii:

Anonim spunea...

Si eu sunt convinsa ca a fost mana lui Bush ca sa aiba pretext de razboi.Dar nu putem noi sa facem nimic.Si acum Basescu invarte ceva periculos cu americanii.

Cornel Sabou spunea...

La ce fel de lucru "periculos" te referi??? Chiar sunt curios...