vineri, 9 septembrie 2011

Adevărul despre America (I) - Guvernul şi minciunile sale

WTC... “Gemenii”... 9/11... pe scurt, vorbim de celebrul “atentat terorist” de la 11 septembrie 2001 care a schimbat faţa lumii, care a determinat ocuparea militară a Afganistanului, a Irakului, uciderea lui Saddam Hussein şi a lui Osama Ben Laden.
Nu scriu acest material pentru “amatorii” cărora le e lene să gândească, dar nici pentru amatorii de senzaţii tari şi ieftine. Cei care doresc să parcurgă Teoria Conspiraţiilor n-au decât să butoneze pe google şi vor găsi acolo material de citit pentru tot restul timpului lor liber. Aici încercăm, încerc (împreună cu cititorii mei inteligenţi şi bine intenţionaţi) să înţeleg evenimentele într-o structură logică, echilibrată, eliberată de minciunile oficiale dar şi de isteria conspiraţionistă. Pentru un om inteligent nu sunt necesare neapărat probe fizice (în înţelesul juridic al expresiei) ca să înţeleagă porţiuni din adevărul care compune un eveniment istoric, chiar şi de dată recentă. Unui om inteligent îi sunt suficiente nişte informaţii certe, reale şi de aici poate porni, pe o structură logică de gândire, către adevăr...
Varianta oficială (lansată publicului de guvernul american şi preluată ca atare de toate guvernele “aliate”) spune că Osama Ben Laden şi Al Qaeda au plănuit şi executat atacul cu avioane civile asupra gemenilor WTC şi asupra Pentagonului. EU NU CRED ÎN ACEASTĂ EXPLICAŢIE! Haideţi să vă spun ce argumente are la bază convingerea mea că explicaţia oficială este o minciună...
1. În primele ore după atentat nici Ben Laden şi nici alt “oficial” Al Qaeda nu au recunoscut că ar fi executat atacul deşi, pe de altă parte, declarau că se bucură de faptul că America a fost astfel lovită. În realitate, nu avem nici până azi o revendicare oficială a atacului de la 11 septembrie 2001. Repet, şi vă rog să gândiţi! De unde ştim noi că Al Qaeda şi Ben Laden sunt autorii? Ştim asta din comunicatul dat de George W. Bush! Atât! Dacă Al Qaeda şi Ben Laden sunt autorii de ce nu au revendicat EI atacul? De ce nu au profitat de audienţa enormă a evenimentului ca să transmită lumii mesajul lor, oricare ar fi fost acesta? Nu pot să-l cred pe cuvânt pe Bush... Pe net găsiţi o mulţime de materiale video care probează nenumărate minciuni spuse de Bush în tot felul de chestiuni. Omul e un mincinos înnăscut! Probabil, tradiţie de familie. Alte PROBE nu sunt! Mă refer la probe care să dovedească faptul că Ben Laden sau Al Qaeda au organizat şi executat atatacul.
2. Care a fost obiectul atacului terorist de la 11 septembrie? Nimeni nu ştie! Neavând nici un revendicator, nu avem nici motivul pentru care “teroriştii” au lovit America. S-a indus publicului ideea că ar fi vorba de extremişti religioşi. Aiurea... Ori fi mulţi extremişti pe lumea asta, dar să nu-i luăm chiar de proşti! Extremismul şi prostia nu sunt chiar sinonime. Organizarea, pregătirea întregii operaţiuni a costat cu siguranţă multe milioane de euro. Amploarea operaţiunii ne face să credem că au fost implicaţi zeci de oameni, atât în faza “finală” (care prevedea sacrificiul propriei vieţi) cât şi în faza pregătitoare (care prevedea antrenamentul fizic, pregătirea ca pilot, conceperea unor acte false etc...). Nu s-ar fi implicat nimeni într-o asemenea acţiune fără să aibă un scop. De acord că o mână de oameni puteau fi prostiţi că prin moartea lor vor ajunge în Rai, pe lângă Alah, dar ceilalţi? Ceilalţi care au participat la pregătirea operaţiunii şi care nu şi-au sacrificat viaţa în timpul ei ce au câştigat din asta? Care a fost până la urmă scopul lor? Să dărâme două turnuri? Ca să ce? Ca să se laude că le-au dărâmat? Ok, pot accepta explicaţia asta, dar atunci de ce nu a ieşit nimeni să se laude cu asta???
3. Deci, nu avem autori care să reclame executarea “loviturii”... Nu avem un motiv care să fie oferit publicului de către autorii atentatului. Ce avem în scimb? Avem o “victimă” care ne spune tot! Ne spune şi cine a lovit-o şi de ce! Ciudat, nu credeţi?.. Nu pare în firea normală a lucrurilor. Nici a atentatelor. ESTE NORMAL CA VICTIMA SĂ ŞTIE TOT ÎN TIMP CE AUTORII INVOCAŢI NU SPUN NIMIC???
4. Există câteva detalii, probate şi indiscutabile, care vorbesc de la sine. Iată câteva... În zilele următoare atentatului toate cursele aeriene au fost oprite cu excepţia câtorva zeci de avioane care au transportat toate rudele lui Osama Ben Laden afară din SUA! Era vorba de vreo 200 de persoane. Oficialii americani nu au comentat public informaţia, dar a fost strecurată presei o motivaţie de tip umanitar, de genul “i-am scos ca să nu-i linşeze lumea”. Îţi vine să râzi când auzi aşa ceva, nu? Adică, dacă-l bănuieşti pe Ben Laden nu poţi bănui şi faptul că acesta a fost ajutat de rudele sale din America? Şi tu îi scoţi pe toţi afară înainte să îi verifici? Asta înseamnă că ŞTIAI deja că rudele lui nu sunt implicate. Păi, dacă ştiai asta cu siguranţă, atunci înseamnă că de fapt ŞTIAI TOT! Şi, dacă ştiai tot, de ce ai permis să se întâmple asta???
1. Preşedintele american George W. Bush a lucrat înainte de a ajunge preşedinte pe un post de director la o firmă în care Osama Ben Laden (direct sau prin rudele sale, nu mai ţin minte exact) era principal acţionar! Asta au demonstrat deja jurnaliştii americani cu acte indiscutabile. Păi, cum vine “treaba” atunci?

Să ne oprim puţin aici cu analiza. Voi scrie mai multe episoade dedicate “atentatului” din 9/11 2001. Rând pe rând mă voi referi la toate aspectele problemei. Acuma am vrut doar să punctez cât de credibilă poate fi explicaţia oficială dată de americani cu privire la evenimente. Pentru mine nu e deloc credibilă. Las la o parte argumentele de tip “aşa cred eu” deşi aş putea spune texte de genul:
- nu cred că o asemenea acţiune poate fi pregătită fără ca organele de spionaj şi contraspionaj americane să afle nici cel mai mic amănunt.
- Nu cred că din mulţimea de zeci de persoane care pregătea operaţiunea nu s-a găsit nici un pofticios care să nu vrea să vândă subiectul pe bani buni.
- Cred că aviaţia SUA era capabilă să intervină eficient în momentul în care mai multe avioane civile au fost semnalate ca fiind deturnate de la traseul lor normal. Plus că se îndreptau spre zone interzise!
- Lăsând la o parte faptul că cele mai multe avioane de luptă americane erau plecate la un “exerciţiu” departe de Washington, americanii dispun şi de o apărare antiaeriană eficientă care în timp de pace stă “adormită”, dar care poate deveni activă în câteva minute de la declanşarea alarmei generale. A rămas şi aceasta nefolosită...
Multe alte argumente de acest tip aş mai putea aduce. Poate, cu răbdare, le voi scrie pe toate.
Americanii au ocupat Afganistanul şi Irakul. Astea sunt principalele “câştiguri” ale atentatului din inima Americii. Plus câteva legi care limitează libertăţile individuale şi altele care permit guvernului să intervină în intimitatea noastră. Şi mii de morţi. Poate zeci de mii. Cei care numără morţii, ca şi cei morţi de altfel, nu vorbesc! Lasă că vorbim noi, cei care – încă – mai suntem vii! Până mai suntem! Pe curând... (acest serial va continua...)

Cornel SABOU

Niciun comentariu: