miercuri, 19 octombrie 2011

HUIDUma ucigaşă

Nu despre accidentul făcut de Huidu vreau să scriu. Deşi cazul a devenit subiect de bârfă naţională... Plecând însă de la acest eveniment soldat cu trei morţi vreau să vă spun că am întâlnit la închisoare multe persoane condamnate pentru “ucidere din culpă” în urma unor astfel de accidente. Am cunoscut chiar un caz în care condamnatul era complet nevinovat de producerea acelui accident. Din păcate (pentru el), deţinutul a reuşit să-şi probeze nevinovăţia abia după ce apucase să execute deja un an şi patru luni de închisoare, motiv pentru care instanţa de judecată, în loc să-l achite, l-a condamnat la... un an şi patru luni de închisoare!
De regulă, accidentele cu morţi se produc din vina cuiva. A victimei sau a supravieţuitorului. Cel mai adesea este acuzat şoferul supravieţuitor. Dar nu întotdeauna. Dacă faci parte din protipendadă, dacă ai avocaţi cu relaţii, dacă faci parte din trupa de mercenari care siluieşte orice lege în ţara asta poţi scăpa basma curată oricâte persoane ai omorât în accidentul respectiv.
Huidu e ziarist... Aşa pare, cel puţin la prima vedere. Cu ocazia acestui accident am aflat şi eu ce avere colosală a strâns şi ziaristul acesta! Mercedes ultimul tip, vilă la Predeal, zeci de mii de euro în conturi, socru senator (şi “asta” e o “avere”, nu-i aşa?) etc... Bogăţia ziaristului Dan Diaconescu o pot înţelege deoarece omul e patron şi încasează tot profitul, dar Huidu ce fel de patron e? De unde a strâns omul averi de sute de mii de euro? Doar din practicarea meseriei de ziarist? Sincer, mă îndoiesc...
Şi eu sunt ziarist... Ia imaginaţi-vă că aş produce eu un accident de maşină soldat cu trei morţi (Doamne fereşte – oricum, nu sunt şofer)! Ce şanse credeţi că aş avea să scap fără condamnare la puşcărie grea? Şanse zero! Cu siguranţă restul vieţii mi l-aş petrece acolo, după gratii. La Huidu “treaba” stă puţin altfel... Şi acest ALTFEL porneşte de la socrul senator şi averea sa. HUIDU va scăpa de puşcărie!!! Îmi doresc să-l văd condamnat, ca o probă că justiţia funcţionează, dar mă îndoiesc. Familiile victimelor vor tăcea pentru că vor încasa sume mari drept despăgubiri. Poliţiştii, procurorii şi judecătorii care se vor ocupa de acest caz vor fi imediat contactaţi atât pe linie ierarhică, de superiori afiliaţi politic, cât şi direct, de avocaţii care vor fi angajaţi să muşamalizeze cazul. Nu văd nici o variantă prin care DREPTATEA să triumfe! Şi – în acest caz, după ce ai omorât trei oameni – dreptatea ar însemna ani grei de închisoare, plus despăgubiri egale cu valoarea averii tale!
Aşadar, nimic nou în privinţa felului în care va fi muşamalizat cazul. Nou, pentru mine, este să descopăr ce averi şi-au construit anumiţi ziarişti din Bucureşti. Ştiam de mult cum “lucrează” unii, ştiam cum se prostituează, dar nu aveam aşa, un caz concret. Acum am. Şi la ce îmi foloseşte? Îmi foloseşte doar ca să întărească, să certifice o serie de analize pe care le-am postat aici despre practicile murdare din presă. Iar ceea ce va urma va confirma, din păcate, ideea că nedreptatea, dacă are bani şi un socru senator, poate învinge! POATE UCIDE! Poate, pe curând...

Cornel SABOU

Niciun comentariu: