miercuri, 23 noiembrie 2011

Diversiunea Geoană continuă....

Pentru cititorii mei excluderea lui Mircea Geoană din PSD nu a fost o surpriză. Am publicat pe acest blog, în 15 noiembrie, materialul "Diversiunea Geoană" în care am spus foarte clar că Mircea Geoană va fi exclus şi că îşi va face un alt partid. Scopul acestei diversiuni (explicat, argumentat în materialul amintit) este să capteze mulţimea revoltată, nemulţumită de alianţa PSD-PNL, deoarece de câteva luni USL este în scădere dramatică în preferinţele românilor.

Ideea pe care cred că se merge acum e următoarea. Ascultaţi-mă cu atenţie pentru că materialele mele dovedesc că nu prea mă înşel când fac astfel de "calcule"! Deci, Geoană va încerca să facă un nou partid şi să-i strângă pe lângă el pe nemulţumiţi. Lucrurile se vor mişca repede pentru că timpul presează. Poate va "cumpăra" un partiduleţ mic sau va face unul complet nou, nu ştiu şi nici nu contează prea mult. Important e "experimentul"! Pentru că dacă acţiunea lui Geoană va fi încununată de succes atunci se va desprinde şi din PNL o aripă!!! Există şi liberali nemulţumiţi de alianţa cu PSD şi nu puţini! Trebuie şi aceştia "recuperaţi" cumva! Şi cum să fie recuperaţi ei dacă nu printr-o mişcare asemănătoare cu cea făcută de PSD la sfatul unor strategi experţi în manipulare publică?
Aşadar, dacă se va constata că lângă Geoană vin toţi cei din PSD care sunt nemulţumiţi acum, atunci PNL va face o mişcare identică. Nu ştiu încă exact care ar putea fi liderul liberal care va fi declarat peste noapte indezirabil, dar trebuie să fie o personalitate cunoscută, de genul lui Tăriceanu. Asta se va întâmpla tot curând, în funcţie de cum se mişcă lucrurile în jurul lui Geoană.

Strategia asta este veche şi a mai fost folosită în mediul politic românesc având un "succes" relativ, sub aşteptările experţilor. Tocmai de aceea acum lucrurile s-au mai "perfecţionat" unpic faţă de trecut. Acum, semnalul a fost dat la secundă în momentul în care Geoană a fost exclus. Filiala PSD Giurgiu s-a şi declarat de partea liderului dat afară şi s-a afirmat foarte clar că această filială se va alătura demersului politic pe care Geoană îl va iniţia. Este un semnal important care va fi receptat în toată ţara în sensul în care orice alt segment politic pesedist nemulţumit de actuala conducere (a lui Ponta) să meargă imediat alături de Geoană!

Ce ne demonstrează însă această nouă (de tip vechi) diversiune? În primul rând ne demonstrează SLABA CALITATE, COMPETENŢĂ ŞI PRESTAŢIE a liderilor USL Victor Ponta şi Crin Antonescu! Pentru că ei s-au dovedit foarte slabi, poate corupţi şi oricum deloc "deştepţi" în maniera de abordare publică a problemelor importante o foarte mare parte a electoratului penelisto-pesedist s-a îndepărtat de alianţă! Asta a îngrijorat şi a "forţat" lucrurile în sensul implementării urgente a unor astfel de diversiuni. Pripeala se vede şi din faptul că nu s-au găsit "motive" solide pentru îndepărtarea lui Geoană! Vizita lui în SUA a fost poate tocmai în scopul perfecţionării detaliilor acestei diversiuni, consilierii "experţi" în astfel de manipulări fiind americani. Ei au venit cu ideea de a folosi tocmai acea vizită ca pretext de rupere de PSD ca să nu mai piardă timpul cu elaborarea altei diversiuni. La sugestia experţilor americani, s-a mers pe ideea că oricum românii sunt prea proşti ca să-şi dea seama cum stau lucrurile cu adevărat. Se vede treaba că s-au înşelat... :)

Care este poziţia lui Traian Băsescu în această diversiune? Să fiu sincer nu mi+e foarte clară, dar o să încerc o părere...
Cred că Băsescu îşi pregăteşte un viitor "Made in Rusia", asemeni lui Vladimir Putin. După ce va termina mandatul de şef al statului, va prelua şefia PDL şi va urmări să obţină postul de prim-minstru. Pentru ca să ajungă acolo, el trebuie să menţină PDL ca partid de guvernare. Asta înseamnă că USL trebuie să coboare până pe la 30% pentru că Băsescu ştie că nu va putea menţine PDL mai sus de 30-35%! Pentru ca USL să coboare, Băsescu nu trebuie să facă mare lucru decât să-i lase pe Ponta şi Antonescu să vorbească!!! Cu cât vorbesc ei mai mult, cu atât mai mult şi mai repede scade USL! Paradox? Nu! Asta e "calitatea" liderilor opoziţiei! Dezamăgitor, dar asta e... Chiar şi eu fusesem impresionat la "început" de Ponta şi de Antonescu, dar m-am convins pe parcurs...

Deci, cred că Băsescu nu este parte în această "conspiraţie" şi mai cred că el va încerca să preia sub control noua mişcare generată de Geoană prin ajutarea acestuia să-şi menţină postul de şef al senatului!.. Dacă Geoană rămâne la Senat cu ajutorul PDL, el va fi OBLIGAT să facă anumite compromisuri şi aici va interveni cealaltă trupă de "experţi" în manipulare, care lucrează pentru PDL şi care îi va cere lui Geoană să facă anumite lucruri menite să-i compromită imaginea şi să "strice" mişcarea sa politică! Se arată o iarnă interesantă din acest punct de vedere! :) Rămâneţi prin zonă şi vă dumiresc eu cum stau lucrurile... Pe curând...

Cornel SABOU

Niciun comentariu: