luni, 12 decembrie 2011

Comasarea = Teama de înfrângere

Astăzi, guvernul Boc a anunţat că îşi asumă "răspunderea" pentru proiectul de lege privind comasarea alegerilor de anul viitor! Alegerile locale şi cele parlamentare vor avea loc la aceiaşi dată, nu ca până acum când cele locale se organizau primăvara, iar cele generale toamna.

Care este motivaţia oficială a guvernului? Practic, NICI UNA! Boc a încercat să sugereze faptul că se face o economie la buget de circa 20 milioane euro. Fix pix! Ăsta e criteriu de "comasare" a alegerilor? A ajuns România în halul ăsta că nu e capabil bugetul să asigure, la termenul legal, alegerile care îi dau certificatul de stat democratic? Făcând haz de necaz, am putea spune că se poate face o economie şi mai mare la buget dacă am elimina complet alegerile sau dacă s-ar organiza numai o dată la 10 ani!

Eu cred că motivul principal pentru care guvernul PDL comasează alegerile este dat de teama că va pierde! Şi nu oricum, ci chiar foarte drastic, poate chiar asemeni PNŢCD-ului în trecut. "Calculul" e simplu... Dacă localele din primăvară vor demonstra o cădere semnificativă a PDL, atunci e clar că la alegerile din toamnă partidul va fi complet ignorat atât de populaţie cât şi de cercurile interesate de putere, riscând chiar să nu mai prindă pragul parlamentar! "Şansa" PDL pare a fi doar această comasare, în speranţa că toate echipele lor de "commando" vor reuşi să strângă şi să cumpere suficiente voturi pentru a continua să deţină puterea. Nu poate fi eliminată din calcule nici varianta fraudei electorale, care ar fi mult mai uşor de făcut atunci când gestionezi în aceiaşi clipă TOATE alegerile, decât să o repeţi de două ori într-un an.

Sincer, într-un fel mi-e indiferent că vor fi alegeri separate sau comasate, dar ca observator al vieţii publice nu mă pot opri să nu spun ce cred. Şi cred că această comasare nu are nimic în comun cu interesele ţării sau cu interesele populaţiei ci doar cu interesele (şi calculele) PDL! Avem aşadar un exemplu concret al faptului că interesul de partid este mult deasupra interesului naţional!!!

PDL se teme şi îşi arată pe faţă frica! PDL se pregăteşte să "fenteze" alegerile de anul viitor pentru a se "strecura" din nou la putere. Puterea lor este deasupra puterii noastre, chiar şi deasupra puterii de vot! Mai vorbim despre asta...

Cornel SABOU

Niciun comentariu: