marți, 17 ianuarie 2012

Astăzi ca şi ieri: Jos Băsescu!

Protestele vor continua şi astăzi, 17 ianuarie 2012. La Bucureşti şi în toată ţara. La acţiunea spontană a maselor s-au alăturat deja (declarativ, dar şi prin participare directă) unele sindicate (cum ar fi cel din învăţământ). Partidele politice din opoziţiei (în special PNL) susţin (tot declarativ) manifestarea populaţiei şi pregătesc un miting organizat împotriva regimului. Protestul general creşte în intensitate pe măsură ce creşte şi represiunea organelor de ordine!

Unele aspecte devin tot mai ciudate... Mi se pare imposibil ca responsabilii din vârful Jandarmeriei să fie chiar atât de proşti! Ei nu văd că cu cât sunt mai duri împotriva populaţiei protestul creşte şi în intensitate şi în aria sa de răspândire? Ce-şi imaginează, că poporul ăsta va îndura mai departe mizeria doar pentru că au jandarmii bastoane? Dacă ei gândesc în asemenea termeni atunci pot spune că este dovedit ştiinţific deja faptul că prostia nu are un capăt de drum!

Dar dacă nu e prostie? Dacă e act deliberat? Pentru aţâţarea populaţiei! Dar în ce scop? Vom vedea... Oricum, temeiuri principiale şi legale pentru acest protest există chiar dincolo de limita normală a oricărei toleranţe! Iar atitudinea fricoasă a preşedintelui jucător demonstrază că noi, manifestanţii, avem forţă! Chiar şi fără arme...

Jos Băsescu! Frumoasa poveste a eliberării României continuă...

Cornel SABOU

Niciun comentariu: