luni, 16 ianuarie 2012

Peste 100 de băimăreni au protestat în stradă

Astăzi, 16 ianuarie 2012, peste 100 de băimăreni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva guvernului PDL şi a preşedintelui Băsescu! Începând cu ora 16.00, grupul s-a constituit pe platoul central din Piaţa Revoluţiei reunind oameni de toate vârstele. Au fost aduse steaguri şi multe alte simboluri (o ghilotină, o talangă etc...) s-au scandat mai multe slogane antiguvernamentale. Mass-media locală, prezentă imediat la faţa locului, a filmat şi a luat interviuri de la persoanele participante.
După aproximativ două ore de manifestaţie, grupul s-a auto-organizat pentru a se deplasa în condiţii sigure, paşnice spre sediul PDL din Baia Mare pentru a continua protestul. Mai multe persoane şi-au înfăşurat pe braţe banderole tricolore.
Deplasarea spre sediul PDL a decurs aşa cum era şi normal, fără nici un incident, pe tot parcursul traseului scandându-se mai multe lozinci: "Jos Băsescu", "Jos Gvernul", "Doi urâţi şi-o blondă proastă, îşi bat joc de ţara noastră", "Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame", "Ieşi afară, javră ordinară" şi multe altele.
Sediul PDL a fost în beznă, nici unul din liderii filialei neavând curajul de a se prezenta la discuţii cu protestatarii. Ajunşi acolo, manifestanţii s-au oprit şi au continuat să scandeze diverse lozinci timp de încă aproximativ o oră, după care manifestarea a început încet-încet să se "stingă". Toţi participanţii şi-au dat întâlnire şi a doua zi, pe platoul din Piaţa Revoluţiei, la orele 17.00

Trebuie precizat că toată această demonstraţie nu a fost deloc "deranjată" de prezenţa jandarmilor sau a Poliţiei! Câte o maşină aparţinând de aceste instituţii a mai dat târcoale grupului de protestatari studiind însă din depărtare evenimentele, fără să se intercaleze cu protestatarii sau să se afişeze ostentativ. În faţa sediului PDL manifestanţii au găsit UN jandarm, un om în vârstă foarte amabil şi discret. Imediat ce grupul s-a organizat (într-o ordine exemplară) pentru a scanda, jandarmul s-a retras într-un colţ din apropiere pentru a nu deranja manifestaţia.

Pentru acest comportament, pentru această atitudine rezervată şi decentă, Jandarmeria şi Poliţia din Baia Mare merită toate felicitările! O spun fără rezerve, eu care am criticat fără nici o reţinere abuzurile grosolane ale jandarmilor bucureşteni! Şi care aşteptam cu mare curiozitate să văd în ce măsură jandarmii locali se vor implica pentru - vezi doamne - "a menţine ordinea"! Totodată, şi noi, manifestanţii, am demonstrat aceiaşi decenţă în tot protestul nostru, nici un trecător sau persoană de orice fel nefiind deranjată de manifestanţi. Ba dimpotrivă, pe tot parcursul deplasării din centru către sediul PDL, grupul de peste 100 de persoane a fost salutat de alte zeci de trecători, de foarte multe maşini care treceau pe lângă noi şi claxonau ridicând două degete în semnul victoriei!

După toate cele petrecute putem spune că manifestaţia de protest din Baia Mare s-a desfăşurat paşnic, fără nici un incident şi a inclus în mod categoric municipiul nostru pe harta oraşelor protestatare din România!

Felicitări curajoşilor care au ieşit în stradă şi s-au manifestat decent, felicitări şi autorităţilor locale care au urmărit de departe şi foarte discret evenimentele! Iată două condiţii care îmi permit să spun fără rezerve FELICITĂRI BAIA MARE PENTRU LECŢIA DE DECENŢĂ ŞI CURAJ!

Cornel SABOU

Alte articole pe această temă pot fi găsite în linkurile de mai jos...

http://www.realitatea.net/

http://www.emaramures.ro

http://www.hotnews.ro/

http://www.ziarmm.ro

P.S. despre articolul apărut pe emaramures.ro vreau să fac o precizare. Nu ştiu cine l-a scris (pentru că ei sunt anonimi, nu semnează cu nume şi prenume, nu au PERSONALITATE), dar oricine o fi fost (chiar dacă mă cunoaşte sau mi-a fost cândva "prieten") îi transmit că este o javră ordinară! Şi dacă îl voi (re)cunosşte vreodată pe împricinat îl voi scuipa şi pe ăsta în faţă! Direct şi concret! Iată numai un exemplu din relatarea lor: "Protestatarii s-au inarmat cu steaguri si pancarte, iar cuvintele lor nu au fost deloc pasnice." Ei, ce părere aveţi? Deci noi ne-am "înarmat" cu steaguri... ne-am "înarmat" cu pancarte (care erau de fapt cartoane şi hârtie!), iar "cuvintele" noastre "nu erau deloc paşnice"! Vai de capu tău jogodie blestemată care ai scris rândurile astea! Mai departe tot textul LOR este marcat de frustrarea pe care a simţit-o autorul pentru că - iată - la Baia Mare se înregistrează un miting de protest împotriva lui Băsescu. Lingăii şi ordinarii de la emaramures.ro merită din plin dispreţul nostru!

Niciun comentariu: