luni, 16 ianuarie 2012

Viceprimarul PSD din Baia Mare, Dumitru Matei, a refuzat să autorizeze mitingul de protest al băimărenilor

Maramureşeanul Vasile Tivadar, care este şi liderul filialei locale a Partidului Verzilor, a încercat azi, 16 ianuarie 2012, să obţină de la Primăria Baia Mare o autorizaţie pentru ca mitingul de protest al băimărenilor să se desfăşoare măcar într-o aparentă legalitate. În acest sens, Tivadar a depus o cerere la Primărie şi a solicitat o audienţă la viceprimarul PSD Dumitru Matei deoarece primarul Cătălin Cherecheş nu era în sediu. Tivadar a încercat să-l convingă pe viceprimar să-şi dea acceptul pentru miting deoarece această manifestare oricum se va desfăşura şi el nu doreşte decât ca băimărenii să fie un exemplu de corectitudine şi decenţă în peisajul general de proteste şi să îşi desfăşoare manifestarea în deplină legalitate.
Surprinzător, vicele Matei nu a fost de acord! Deoarece legea îi permite să tărăgăneze câteva zile acordarea acestei aprobări, Matei a spus că nu va da pe moment autorizaţie pentru miting deoarece "Baia Mare este un oraş al opoziţiei, aici nu sunt necesare mitinguri de protest"!
Cu toate acestea, băimărenii s-au adunat pe platoul din Piaţa Revoluţiei în număr de peste 100 de persoane. Mai mult decât atât, s-a organizat şi un marş spre sediul PDL unde protestele s-au desfăşurat fără nici un incident. Astfel, încercarea viceprimarului băimărean de a împiedica desfăşurarea protestului la Baia Mare a fost sortită eşecului.

Acesta a fost singurul amănunt care a lipsit pentru ca protestul băimărean să fie 100% legal şi oricum trebuie menţionat că s-a desfăşurat - de la început până la sfârşit - fără nici un incident.

Zilele următoare, atunci când termenul legal va expira, este aşteptată şi aprobarea viceprimarului Dumitru Matei pentru mitingul care tocmai s-a încheiat!

Cornel SABOU

Niciun comentariu: