vineri, 16 martie 2012

Dan Diaconescu - exerciţiu de forţă!

CNA a decis azi suspendarea emisiunilor postului de televiziune OTV pe timp de 3 ore (sancţiune care - din câte am înţeles - se va aplica mâine, vineri, 16 martie 2012, între orele 18-21) şi a avertizat acelaşi post că dacă va continua să realizeze emisiuni de "campanie electorală" îi va suspenda definitiv licenţa de emisie! Ca reacţie la această sancţiune, Dan Diaconescu a declarat că va continua să realizeze emisiuni exact în aceiaşi notă ca în trecut. Drept urmare, şeful OTV se aşteaptă ca săptămnâna viitoare, în şedinţa de marţi a CNA, să se decidă închiderea OTV!
Postul de televiziune RTV (România TV) a preluat imediat subiectul în dezbatere, avându-l şi pe D.D invitat de la distanţă. Ce m-a enervat a fost faptul că în dezbaterea de la RTV cei mai înverşunaţi împotriva lui D.D erau nişte pierde-vară care nu au realizat nimic notabil în viaţa lor profesională, dar care nu aveau reţineri în a-i da sfaturi lui Dan Diaconescu cum să-şi facă emisiunea ca să nu mai ia sancţiuni. Deştepţii ăştia de doi bani nu au înţeles un lucru deşi Dan s-a străduit din răsputeri să-l explice, chiar de mai multe ori. Pentru că eu sunt învăţat să lupt cu idioţi, o să le spun eu aici, mai pe direct (nu ÎN direct), ce a încercat să le spună Dan Diaconescu mai pe ocolite...

CNA spune că OTV a încălcat legea audiovizualului practicând campania electorală în favoarea PP-DD. De aceea l-a sancţionat şi de aceea ameninţă că îl va închide din nou. DAN DIACONESCU NU NEAGĂ ŞI NU A NEGAT că ar fi încălcat legea aceea tâmpită a audiovizualului!!! Asta nu au înţeles idioţii şi cretinii ăia care îi explicau lui D.D. cum să-şi facă emisiunile! Dan Diaconescu însă SPUNE (nu explicit, dar lăsând să se înţeleagă clar acest lucru) că ÎL DOARE-N COT DE LEAGEA AUDIOVIZUALULUI. Cum îşi explică el atitudinea asta? În cel mai simplu mod... Ţara asta e pe marginea prăpastiei, e jefuită sistematic de guvernanţi, poporul e batjocorit şi EL VREA SĂ SALVEZE ACEASTĂ ŢARĂ! În consecinţă, D.D nu se împiedică de o lege tâmpită pe care oricum o va desfiinţa după alegeri şi care pe lângă faptul că nu este democratică este aplicată şi discreţionar! Astfel, dacă "pe bună dreptate" OTV este sancţionat, toate celelalte posturi care fac campanie electorală deşănţată în favoarea PDL sau USL sunt lăsate să funcţioneze!
Să ne înţelegem bine... TVR1 sau B1 TV (ca să nu le amintesc acum pe toate) fac campanie electorală explicită în favoarea PDL. Acestea îşi "maschează" campania printr-un moderator de paie care vine şi ridică "mingea la fileu" invitaţilor. Apoi, invitaţii ridică osanale lui Băsescu, Boc sau Ungureanu ore întregi! Dacă vreunul din membri puterii vine într-o emisiune acesta poate să vorbească neîncurcat de nimeni exact ce vrea, cum vrea, făcându-şi o adevărată campanie electorală. Şi acum vă întreb: CREDEŢI CĂ DAN DIACONESCU NU PUTEA SĂ-ŞI PUNĂ ŞI EL UN "MANECHIN" ÎN STUDIO (pe "funcţie" de moderator) ŞI SĂ PARĂ (FORMAL) CĂ EL ESTE INVITAT??? Stratagema asta ar fi acoperit necesarul aparent de legalitate pentru a face campanie electorală... dar în acelaşi timp ar fi însemnat să continuie şi el pe aceiaşi cale a minciunii şi prefăcătoriei faţă de popor! Ori, Dan Diaconescu a renunţat la această faţadă de falsitate şi trucare a adevăratului mesaj, şi-a asumat rolul care l-a făcut iubit de popor şi a mers cu curaj înainte declarând "ăsta sunt eu, asta fac, veniţi lângă mine"! Ce e asta? Campanie electorală? Fie... Mi-o asum! Mă doare-n cot de legea voastră strâmbă care are menirea să-i protejeze pe mafioţii care mint şi se prefac la TV! Cam ăsta e de fapt mesajul lui D.D....

Îmi amintesc acum o vorbă spusă de un ţăran român... Era prin anii 1950 şi ţăranul acesta trăia refugiat prin munţi şi vânat de armata comunistă a statului român. Se împotrivise confiscării pământurilor, drept urmare a început să fie vânat mai întâi de Miliţie, apoi (pentru că se împotrivise şi cu arma în mână) de Armată. Un cunoscut îi spusese: "Vezi că ai fost declarat ilegal", iar ţăranul a răspuns "voi fi de acum pe veci împotriva legii, dar nu voi fi niciodată împotriva poporului meu!" Legea, luată în abstract, e un instrument în mâna puterii. A fi împotriva unei (unor) legi nu înseamnă automat că eşti un indezirabil atâta vreme cât prin acţiunile tale aperi de fapt un interes superior, LEGITIM, al statului şi poporului tău. Cel mai bun exemplu în acest sens este Revoluţia din decembrie 1989, care a fost... ilegală dacă o raportăm la legile aflate în vigoare atunci! Şi totuşi nimeni nu contestă LEGITIMITATEA ei!

Revenind... Toţi, dar absolut toţi, din tot spectrul politic, din mass-media şi societatea civilă RECUNOSC că România este extrem de înapoiată faţă de restul Europei, că este dominată de o corupţie excesivă că însăşi statul de drept este ameninţat în esenţa lui din cauza modului defectuos şi criminal de guvernare. Din păcate însă, toate aceste constatări se opresc aici, la o apreciere de suprafată, generală, fără nominalizări concrete. PDL dă vina pe guvernările anterioare, USL pe PDL etc... Un joc în care toţi sunt şi nu sunt vinovaţi. De asemenea, toţi jurnaliştii critică (tot aşa, la general) starea de lucruri din ţară, dar iar aprecierile se opresc aici, fără ca să pună cineva punctul pe i... Vine Dan Diaconescu, lasă la o parte prefăcătoria asta de doi bani şi spune lucrurile verde în faţă! Apoi vine CNA şi declară ilegal demersul lui. DACĂ DEMERSUL LUI D.D ESTE ILEGAL ATUNCI SCHIMBAŢI LEGEA DOMNILOR! Milioanele de oameni care îi urmăresc emisiunile cer asta! Realitatea vă cere asta! Nu fiţi cretini şi idioţi până la absurd!

CNA putea să-l lase în pace pe D.D. Să închidă ochii, cum a făcut de atâtea şi atâtea ori cu alte televiziuni. CNA însă a luat măsuri. Probabil la ordin. Pentru că membri ăia din CNA au fost numiţi acolo de partidele politice, drept urmare e clar că acţionează la ordine politice. Dan nu a dat însă înapoi. Nu a cerşit milă. El şi-a asumat războiul pe care-l duce, de aceea îl respect şi îl stimez pentru asta! "Mă doare-n cot de legea voastră tâmpită, eu vin să salvez România!!!"... cam ăsta e mesajul ilegal transmis prin OTV... Vedem săptămâna viitoare dacă mafioţii din CNA chiar vor avea curaj să închidă postul... Vedem... Apoi, dacă e... :) poate avem şi o surpriză pentru cretinii şi handicapaţii moral de la CNA!!! Poate... chiar avem!

Cornel SABOU

Niciun comentariu: