luni, 19 martie 2012

Oameni sau criminali?

Nu cred în "superioritatea" vreunei naţiuni (faţă de toate celelalte) şi nici în "calitatea" specială a vreuneia. Construcţia fizică (chimică) a OMULUI ne arată că TOŢI avem aceleaşi "componente", aceleaşi nevoi, aceleaşi dorinţe (ascunse sau nu) şi indiferent pe ce parte a planetei ne-am născut, indiferent de culoarea pielii sau a limbii vorbite, suntem LA FEL! Un chinez visează la fel ca un român, un evreu iubeşte la fel ca un arab şi aş putea spune chiar că un american simte la fel ca un sălbatic din junglele Africii! Ne deosebeşte totuşi ceva... Suntem clar diferenţiaţi unii de alţii de istoria pe care am avut-o, de evoluţia noastră, de progresul înregistrat atât pe scara tehnico-ştiinţifică, cât şi pe linia "maturizării", culturii sau organizării sociale.
În toate timpurile, din fiecare popor s-au ridicat reprezentanţi care au supralicitat naţiunea din care fac parte, care au dat originii lor o notă specială menită să evidenţieze caracterul "special" al poporului din care provin. Cel mai mult pe direcţia asta a excelat evreii care se consideră "poporul ales" şi care au emis (chiar şi oficial) pretenţii de a conduce lumea ca "popor superior"! Am avut şi noi (şi poate mai avem) români care consideră că România este buricul pământului, că aici va coborî Dumnezeu pe pământ etc... Evreii însă au format din această misiune specială a lor o cultură pe care au transmis-o peste generaţii până azi. Din acest motiv ei au generat multe contrareacţii, iar loviturile care aveau menirea de a-i pune "la locul lor" au venit din partea tuturor celorlalte naţiuni (nu doar de la germani, aşa cum suntem învăţaţi).
Astăzi, în plin mileniu III, când ne considerăm avansaţi şi superiori, poporul evreu (care continuă să se considere supra-superior), prin reprezentanţii săi aleşi a decis că statele arabe din jurul Israelului nu au voie să deţină tehnologie modernă pentru producerea energiei. Reactoarele nucleare nu produc doar bombe care distrug oraşe, ci produc şi energie electrică, iar aceasta este folosită pentru iluminarea acestor oraşe! Toate statele moderne (inclusiv România) au centrale nucleare care produc energie electrică. Israelul a decis că Iranul nu are voie să aibă aşa ceva! Din acest motiv, Israelul s-ar putea să atace Iranul. Siria a declarat că este de partea iraniană aşa că un eventual război s-ar putea extinde. Mai ales dacă SUA se vor declara oficial de partea israelită. Pentru că lângă SUA vor veni imediat valeţii de serviciu, gen România.
Deci, toate astea de la ce pornesc? De la un capriciu israelian care spne că Iranul "poate" produce arme nucleare! Vă mai amintiţi cum spuneau americanii despre Saddam Hussein că produce arme de distrugere înm masă? Din ACEST motiv oficial au atacat Irakul, dar după terminarea războiului nu a fost găsită în Irak nici o armă de distrugere în masă! Deci am fost minţiţi, da? LA FEL SUNTEM ŞI ACUM! Suntem minţiţi că Iranul poate produce arme nucleare. Pe această minciună se construieşte un război. În acest război vor muri oameni. Dacă totul decurge aşa cum e plănuit, de acest război vor profita evreii. TOATE celelalte naţiuni vor pierde! Inclusiv România...

Eu zic că "merită" măcar să ştim această realitate chiar dacă nu putem face nimic ca să o schimbăm. Ştiind, putem transmite mai departe adevărul către generaţiile care vin din urmă şi care se vor ridica poate cu mai mult curaj decât noi ca să oprească asemenea manifestări criminale la scară planetară. Evreii nu sunt mai speciali decât noi, românii. Sunt însă, poate, mai puternici. Mai bogaţi. Ne obligă oare acestă diferenţă să le fim slugi supuse??? Ne poate obliga această diferenţă să devenim (în favoarea lor) CRIMINALI??? Hmm... Hai să medităm la asta!

Cu respect,

Cornel SABOU

Niciun comentariu: