duminică, 22 iulie 2012

Direcţia Agricolă Maramureş: Funcţionar public avansat pentru că a încălcat legea

Articol preluat de pe http://www.ne-cenzurat.ro 

  Dezvaluiri despre dezmatul din Directia Agricola Maramures 

  PDL-ista Viorica Manta, sef pe la Directia Agricola a facut ce a vrut si n-a patit nimic. 
Nici macar atunci cand a candidat la functia de primar in comuna natala. 

 Toate guvernele româneşti, indiferent de culoarea politică, au în componenţă oameni care se folosesc de poziţia socială de funcţionar public strict pentru a-şi satisface interese proprii. Atunci când asemenea cazuri ajung în lumina opiniei publice este de datoria autorităţilor să intervină şi să regleze situaţiile astfel încât din poziţia de funcţionar public să fie îndepărtate asemenea personaje care nu fac deloc cinste ideii de stat de drept şi democraţie. Este şi cazul doamnei VIORICA MANTA, şef serviciu în cadrul Direcţiei Agricole Maramureş... 

  A incalcat LEGEA candidand 

 Doamna Manta este funcţionar public, angajat al Guvernului. Este (era) membru PDL. În campania electorală din alegerile locale recent încheiate a participat ca şi candidat la primăria oraşului Vişeu, judeţul Maramureş. Evident, din partea PDL. Viorica Manta a "uitat" însă că legea prevede OBLIGATIVITATEA înaintării demisiei din funcţie pentru orice funcţionar public care îşi depune candidatura în alegeri! Confirm acestor blestemate legi democratice, dacă doamna Manta s-a înscris în cursa electorală ca şi candidat pentru un post de primar ea ar fi trebuit să demisioneze din Direcţia Agricolă judeţeană. Nu s-a întâmplat acest lucru şi până în prezent nimeni nu s-a sesizat asupra acestei flagrante încălcări de lege! Înaintăm noi acest SEMNAL PUBLIC şi solicităm autorităţilor competente să se autosesizeze şi să ia măsurile prevăzute de lege împotriva domnei Viorica Manta. Aceasta a încălcat prevederile legale în sensul că a candidat în alegeri şi nu a demisionat din postul de funcţionar public pe care îl ocupa la data alegerilor! 

  Profil de functionar care candideaza 

 Pentru a completa profilul acestui funcţionar care ignoră legile şi se situează deasupra lor am făcut câteva investigaţii jurnalistice şi iată ce am aflat... Viorica Manta nu a fost niciodată prea preocupată de sarcinile profesionale. Ascensiunea sa a fost, se pare, favorizată de anumite relaţii pe care le-a avut cu unii lideri locali PDL, cum ar fi secretarul general PDL Maramureş, Marian Gheorghe. Despre cei doi, gura lumii spune că ar fi amanţi. Dar noi nu bagam mana in foc! Poate şi datorită acestor relaţii sus puse, Manta şi-a permis de-alungul timpului să profite în interes propriu de avantajele angajării la stat. Cum ar fi cazarea la Hotelul Maramures. Cum ar fi, de exemplu, folosirea maşinii de servici (MM 67 WDR). Întrucât Manta nu are permis, a dat această maşină spre folosinţă fiului ei, care era student la Oradea. Băiatul, ca orice tânăr cu figuri în cap, a condus maşina până a făcut accident. Iar cheltuielile pentru repararea maşinii le-a suportat, evident, tot instituţia la care doamna era angajată. 

  Initiative private in timpul serviciului 

 Dar Viorica Manta se ocupă şi de alte "afaceri"... În domeniul Agriculturii se fac multe documentaţii pentru obţinerea de subvenţii. Multă lume nu ştie de facilităţile prevăzute de lege pentru acest domeniu aşa că Viorica Manta s-a gândit să profie şi de acest fapt. Drept urmare, a cerut mai multe sume de bani de la oameni implicaţi în activităţi agricole pentru a le rezolva acestora documentaţia necesară obţinerii subvenţiilor. Oamenii au plătit sume variind între un milion şi şase milioane lei neştiind că aceste acte se fac gratuit de anumite firme specializate! Viorica Manta încasa banii şi trimitea documentaţia spre întocmire exact acelor firme care prestau aceste servicii în mod gratuit pentru oricine! Noi am identificat deja mai multe persoane care au fost astfel "prostite" de Viorica Manta să plătească pentru întocmirea dosarelor. Este vorba de cazurile Gheorghe Pop, Davanschi Gavrilă, Tomoioagă Ileana, dar şi mulţi alţii, toţi din Vişeu, Maramureş. Ca să găsească "clienţi" naivi, Viorica Manta era ajutată de anumite persoane angajate în Primăria Vişeu. Noi i-am găsit şi pe aceşti colaboratori ai doamnei despre care gurile rele spun ca ar fi… de ocazie. Este vorba de inginer Pop Anuţa şi de inginer Gheorghe Năsui. În prezent, se pare că doamna şi-a extins "afacerile" şi în domeniul biletelor la mare sau la diferite staţiuni pentru pensionari. Din nou doamna Manta rezolvă tot contra unui anumit comision! 

  A gresit si va fi avansata 

 Faza cea mai interesantă se întâmplă însă chiar zilele acestea! Viorica Manta, în loc să fie dată pe mâna autorităţilor pentru că nu a respectat legea, este ajutată acum să obţină un transfer tot în cadrul Ministerului Agriculturii, pe un alt post important. În sensul acesta, pentru obţinerea transferului doamna Manta a apelat şi la alte relaţii pe care le are la Bucureşti, posibil tot prieteni de ocazie. În mrejele doamnei se pare că ar fi căzut chiar şi un secretar de stat din Agricultură! Ne vom documenta asupra identităţii personajului şi vom reveni cu precizări. Ştim însă faptul că directorul executiv al Direcţiei Agricole Maramureş, Virgil Ţânţaş (liberal sadea), a primit un telefon de la Bucureşti prin care i s-a solicitat imperativ ca în cel mai scurt timp să aprobe transferul doamnei pe noul post. Ţânţaş n-a avut puterea să comenteze şi s-a executat imediat! Drept urmare, se pare că doamna are deja aranjate jocurile astfel încât să se poată bucura în linişte de căldura unui loc bine plătit de stat pentru ca să stea degeaba sau, în alt caz, pentru ca să încaseze alte şi alte comisioane de la naivii români din popor care muncesc din greu pentru a-şi construit o mică afacere în agricultură! Vom reveni cu completări pe acest subiect. Cerem instituţiilor statului să intervină şi să reglementeze situaţia doamnei Viorica Manta în litera şi spiritul legii! Noi vom ajuta la asta!

Niciun comentariu: