joi, 9 august 2012

Dovadă pentru penalul director al Agriculturii maramureşene

Continuarea articolului...



În articolul de mai sus se afirmă clar şi răspicat că un funcţionar public cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Agricole Maramureş, doamna Viorica Manta, şef serviciu, a încălcat legea prin faptul că a candidat în alegerile locale precedente la funcţia de primar al oraşului Vişeu, jud. Maramureş, fără să-şi dea demisia din postul pe care îl deţine. Asta în condiţiile în care legea română IMPUNE oricărui funcţionar public cu funcţie de conducere să-şi dea demisia din postul pe care îl ocupă dacă îşi depune candidatura în alegeri.

Aşadar, plecând de la această obligativitate prevăzută de lege, am fost curios să verific dacă directorul executiv al Direcţiei Agricole Maramureş, Virgil Ţânţaş, a avut cunoştinţă despre situaţie şi dacă a luat ceva măsuri împotriva doamnei care sfidează cu bună ştiinţă prevederile legale.

Am aflat astfel că la data de 25 mai 2012, prin adresa cu nr. 18 a Biroului Electoral de circumscripţie nr.76 din Vişeu de Jos, Direcţia pentru agricultură Maramureş este informată de următoarele:

"La adresa dv.nr.1750/23.05.2012 referitoare la dna Manta Viorica vă comunicăm următoarele:
Dna Manta Viorica depune candidatura pentru funcţia de primar la data de 1 mai 2012 înregistrată sub nr.13/1.05.2012
Potrivit art.52, alin. 1,2,5,6 şi art. 53 din Legea nr. 67/2004 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, republicată, candidatura acesteia a rămas definitivă la data de 8 mai 2012, candidatura nefiind retrasă sau contestată.
Cu respect,
Preşedinte B.E.C. 76 Vişeu de Jos
Vancea Ilie"

Avem aşadar DOVADA faptului că Direcţia Agricolă Maramureş avea cunoştinţă de faptul că angajata acesteia, Viorica Manta, era candidat în alegerile locale. Firesc ar fi fost ca imediat după primirea acestei adrese directorul Virgil Ţânţaş să îi desfacă acesteia contractul de muncă. Ţânţaş însă nu s-a băgat şi a îndemnat-o pe madam să se "descurce" cum ştie!
Evident, pe toată perioada campaniei şi a alegerilor locale Manta Viorica a lipsit nemotivat de la servici. Nu a catadicsit nici măcar să aducă vreun fals certificat medical ca să-şi justifice în vreun fel lipsa. Chiar şi numai această lungă perioadă de absenţă ar fi fost suficient temei pentru Virgil Ţânţaş să dispună concedierea doamnei aflată în "defect". Nici acum însă directorul Direcţiei Agricole nu se bagă! Ba mai mult, primesc informaţii că zilele acestea Ţânţaş a încercat să facă presiuni asupra altor funcţionari publici pentru ca absenţele nemotivate de la servici ale doamnei Manta să fie, într-un fel sau în altul, nu contează cum, motivate! Spre cinstea lor, funcţionarii Direcţiei nu au dat curs solicitărilor de a face fals în acte venite de la director!

De ce Virgil Ţânţaş nu a concediat-o pe Viorica Manta? Cu ce îl are la mână funcţionara penală de la Direcţia Agricolă pe umilul director? Şi ce rol are în toată această poveste... ministrul Agriculturii, Daniel Constantin? Veţi afla în materialul următor...

Cornel SABOU

Niciun comentariu: