marți, 23 octombrie 2012

"Becalii" au învins România

Conform cu principiile sale străvechi, Partidul Naţional Liberal n-ar fi trebuit să fie vreodată un partid majoritar într-o democraţie de tip românesc! Culegător de elite intelectuale, de oameni curajoşi pe spaţiul economic, de întreprinzători şi idealişti, PNL ar fi trebuit să fie un nucleu dur în societate, nu dominator în plan numeric, dar determinant pe toate celelalte segmente sociale. 

Deranjaţi probabil de ideea de a fi în minoritate faţă de PSD, conducătorii liberali actuali au decis să se dezică de principiile liberale consacrate şi să încerce obţinerea unei majorităţi numerice care să le crească nu forţa socială reală ci pe cea parlamentară. În acest sens, preşedintele Crin Antonescu a fost de acord cu cooptarea în PNL a unor persoane care şi-au dovedit clar falimentul în plan politic, cum ar fi Gigi Becali sau Victor Ciorbea. Achiziţiile, departe de a onora în vreun fel mişcarea liberală, se justifică doar prin faptul că liberalii s-au reorientat în plan ideologic renunţând la idealisme şi concentrându-se pe materialismul-dialectic de tip comunist. Odată ce Becali vine şi varsă nişte milioane de euro în puşculiţa liberală (sau personală, a conducerii PNL!) el este bun de candidat. De vreme ce Victor Ciorbea este capabil să scindeze defunctul partid PNŢCD (care s-a orientat spre PDL sub conducerea avocatului Pavelescu) este bun şi el pentru PNL. Nu contează că Becali este simbolul universal al prostiei sau că Ciorbea este renegat chiar de partidul care l-a lansat. Nu contează că PNL a luat doi oameni politici egali cu zero. Contează doar că pe alte planuri există nişte avantaje...

Dacă PNL ar fi un S.R.L. aş înţelege aceste achiziţii. Fiind însă un partid politic istoric, promotor (în teoria politică) al unei legalităţi excesive, de "dreapta" (adică radicală) nu pot accepta acest tip de compromis. Cred că un Becali şi un Ciorbea vor compromite mult mai grav ideea de politică şi mai ales cea de politică liberală decât au făcut-o până acum din propriile partiduleţe pe care le-au băgat în faliment. Ei vor dezorienta tinerii care se îndreaptă spre viaţa politică mânaţi doar de bune intenţii. Becali şi-a luat faţă de Crin Antonescu un "angajament" războinic de tipul "las' că îi distrug eu pe adversarii matale" după care a început să iasă public şi să se desfăşoare în cel mai pur şi proaspăt stil neo-liberal: "Cine? Prostu ăla? Pe lângă că e prost e şi urât!" etc...

Încadrarea lui Becali în PNL demonstrează slaba capacitate organizatorică a liderului Crin Antonescu, un tip cultivat şi inteligent, dar incapabil să-şi promoveze partidul pe baze doctrinare sănătoase. Arată apoi starea deplorabilă în care a ajuns puterea politică de azi. Dacă ai nevoie de Becali şi Ciorbea ca să obţii puterea în România, atunci spune-mi cum vei guverna ţara asta după ce o vei obţine???
Dezamăgitor, trist, enervant chiar...

Spre ce mişcare politică se mai poate orienta azi un "activist" onest, independent şi căutător al unei afirmări sănătoase pe acest plan? Spre un PRM condus de bufonul Vadim? Spre un PPDD care în disperare de cauză pentru că nu are candidaţi adună toate scursurile din celelalte partide? NU SUNT OPŢIUNI! Păcat... Anul 2012 este anul îngropării oricărui ideal politic în România. Este anul în care interesul politic meschin, bolnav primează şi creşte în detrimentul celui legitim, sănătos, naţional. Este anul în care "Becalii" (cu doi de i, la plural!) au învins România! Pace vouă!

Cornel SABOU

Niciun comentariu: