marți, 20 noiembrie 2012

Duplicitatea lui Cătălin Cherecheş


Cătălin Cherecheş este - oficial - primar USL de Baia Mare. Calitatea sa de liberal este însă una de formă, neavând nimic de a face (în conţinut) cu liberalismul sau cu programul USL. Cherecheş este de fapt un oportunist care are ca unic scop să facă bani pentru el, pentru el şi pentru el! Tocmai de aceea, primarul băimărean încearcă să întemeieze colaborări cu oricine este dispus să-l ajute în ceea ce vrea el să facă pentru el. 
În actualele alegeri parlamentare, Cherecheş a încercat să impună în USL nişte candidaţi marionetă care să-i facă ulterior sluj pe la cancelariile bucureştene. N-a reuşit şi s-a enervat. A declarat că nu-i mai susţine pe candidaţii USL, apoi s-a sucit şi a spus că îi susţine, dar condiţionat. În realitate, tot staful de campanie al primarului liberal este concentrat în munca de teren pe susţinerea unui candidat PDL! Dincolo de toate declaraţiile mincinoase pe care le face, Cherecheş a trecut la fapte sabotând candidaţii USL şi lucrând strict în favoarea unora din PDL! Acesta este primarul cu 10 feţe din Baia Mare!
Eu, personal, nu am nici o problemă. Nu candidează nici mama, nici tata în aceste alegeri. Nu am favoriţi. Stau şi observ cum se desfăşoară spectacolul. Şi mă minunez...
Cherecheş a fost cândva deputat. A fost dat afară şi din PSD şi din PNL. Nu de bun ce era ci clar din cauza incompetenţei sale. Dar panarama asta de politician a profitat de vidul de putere locală lăsat de arestarea lui Cristian Anghel şi şi-a cumpărat postul de primar! A plătit hoarde de ţigani ca să vină la vot în 2011 şi a obţinut postul cu 51% voturi la o prezenţă la vot de 25%! 
În 2012, ca să fie sigur că-şi păstrează postul, şi-a plătit cei mai periculoşi rivali ca să nu candideze! Astfel, candidând de fapt singur n-a putut să iasă pe locul doi şi a câştigat cu optzeci şi ceva la sută din voturi. Foştii săi rivali au devenit peste noapte adevăraţi linguşitori şi parteneri! Asta e puterea lui Cătălin Cherecheş. Banii! Dar nu banii munciţi, ci banii moşteniţi de la taică-său care a fost înainte mulţi ani şef la Romsilva Maramureş şi care a furat pe rupte milioane de dolari. După ce a murit, fiul a moştenit toţi aceşti bani furaţi şi cu ei şi-a cumpărat primăria Baia mare. Asta e povestea de succes a primarului băimărean!
Acum, Cătălin Cherecheş joacă din nou la mai multe capete. El susţine candidaţii PDL deşi încă este membru al USL. Treaba lui, să facă ce vrea! Eu doar v-am spus ca să nu ziceţi că n-aţi ştiut!
Pe curând...

Cornel SABOU

Niciun comentariu: