joi, 7 martie 2013

Iresponsabilul Cătălin Cherecheş

Un articol postat azi pe facebook de un coleg din presa locală mi-a atras atenţia deşi e vorba de un material vechi de aproape o lună. O să-l reproduc aici pentru că mi se pare interesantă informaţia prezentată acolo şi mai ales concluzia care se poate trage din aceste informaţii.

Articol: DEZVĂLUIRI ŞOCANTE DESPRE DATORIILE PRIMĂRIEI BAIA MARE – DE CE A FOST OPRITĂ EMISIUNEA ”DEZBATEREA ZILEI CU ROMEO DOBOCAN” LA EMARAMUREŞ TV

Sursa: izpenal.ro

Text:


În cursul zilei de astăzi 13.02.2013, Romeo Dobocan urma să prezinte în emisiunea pe care o are (sau probabil o avea până astăzi) la postul EmaramureşTV, datoriile Primăriei Baia Mare precum şi locurile unde au ”plecat” câteva sute de miliarde de lei vechi. Ghinion pentru realizatorul TV, care s-a trezit că în urma schimbării de zilele acestea a acţionariatului postului de televiziune s-a instalat şi... cenzura.
Astfel că, Romeo Dobocan  nu a mai fost lăsat să intre în direct, fiind nevoit în acelaşi timp să-şi trimită acasă cei doi invitaţi, jurnaliştii de investigaţii Ananei Gagniuc şi Gheorghe Gligan. Pretextul pentru care nu mai are loc emisia? S-a “stricat” brusc mixerul video după ce Dobocan a spus în cadrul buletinului de ştiri ce dezvăluiri urmează să facă!!!
Vă prezentăm noi lista care i-a fost interzis să o facă publică lui Romeo Dobocan, iar în zilele care urmează o să venim cu informaţii suplimentare despre firmele care au „păpat” bugetul Municipiului Baia Mare, ajungându-se în situaţia de a se apela la împrumuturi bancare de către primărie pentru a putea îndestula foamea celor câteva firme ”arondate” municipalităţii.
Puteţi urmări mai jos fabuloasele sume care au fost alocate unor lucrări aproape inexistente, 34 437 000 RON pentru peticirea străzilor din Baia Mare doar în 2012, adică trei sute patruzeci şi patru de miliarde de lei vechi. Asta în condiţiile în care, la finele anului 2012, Primăria Baia Mare avea datorii de peste o sută şaptezeci de miliarde de lei vechi, mai exact de 17 626 392, 43 RON.
Ei bine, în condiţiile menţionate mai sus, chiar dacă a nins foarte puţin, doar spre deszăpezire au mers peste trei zeci de miliarde lei vechi, iar salubrizarea i-a costat pe băimăreni nici mai mult nici mai puţin de o sută de miliarde lei vechi, iar îngrijirea spaţiilor verzi treizeci de miliarde de lei vechi. Sumele sunt mult peste prestaţia lucrărilor dacă este să luăm în calcul costurile mult mai mici a unor oraşe care au chiar şi de trei ori mai mare numărul de locuitori decât Baia Mare.


documenthttp://www.izpenal.ro/index.php/component/content/article/10-deschidere-pagina/218-dezvluiri-ocante-despre-datoriile-primriei-baia-mare--de-ce-a-fost-oprit-emisiunea-dezbaterea-zilei-cu-romeo-dobocan-la-emaramure-tv

Aşadar, plecând de la aceste date putem spune că primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, nu face decât să ne vândă gogoşi! Zeci de milioane de RON cheltuite aiurea de primăria lui Kake pentru "străzi" deşi acestea arată la fel ca în toţi anii trecuţi. Singura deosebire este că bugetul local arată mai subţiat cu cele câteva zeci de milioane RON cheltuite pentru... nimic!
Când mă gândesc cât efort face acest primar incapabil să ne demonstreze că el e activ deja mă doare capul. Asemenea documente ne demonstrează ce face el cu adevărat: cheltuieşte iresponsabil banul public!
În rest... nu mă uit la emmTV şi nu ştiu care este soarta lui Romeo Dobocan, dar ştiu că mai multe persoane m-am contactat zilele astea să-mi spună dacă ştiu că primarul Cătălin Cherecheş a cumpărat postul "emmTV" ca să nu mai fie criticat acolo de orice jurnalist. O fi adevărat, n-o fi???

Cornel SABOU

Niciun comentariu: